Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majoross nemá čarovný prútik, ale Nové Zámky chce čo najskôr vrátiť na správnu cestu

NOVÉ ZÁMKY - Novozámčania začali sezónu výborne a držali sa na popredných priečkach tabuľky, ale potom prišiel zlom a dlhá séria neuspokojivých výsledkov. Všetko to vyústilo až do tohtotýždňového odvolania trénera Martina Hrnčára, ktorého okamžite nahradil Gergely Majoross. Maďarský kormidelník poskytol rozhovor pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 29244
Zdieľajte:

41-ročný kouč je v našich končinách známy z pôsobenia v MAC Budapešť v najvyššej slovenskej súťaži. Po odchode tímu späť do Erste ligy sa v spomínanom klube venoval mládeži a viac sa sústredil na rodinu: "Užil som si čas s manželkou a mojimi deťmi, ale po dohode so ženou som sa rozhodol, že sa vrátim k profesionálnemu hokeju. Nové Zámky sa mi ozvali asi týždeň dozadu a nemusel som dlho rozmýšľať. Už pred sezónou som premýšľal o tom, že by som chcel trénovať v zahraničí," hovorí Majoross exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Medzi maďarskými trénermi je priekopníkom: "Ešte žiadny náš tréner neviedol zahraničný tím v najvyššej súťaži, preto ma lákalo skúsiť niečo také," vysvetľuje. Pri novom tíme je od tohto týždňa. Do kolotoča musí naskočiť rýchlo: "Snažím sa spoznať všetkých hráčov a členov klubu čo najlepšie. Zisťujem, aké má tím silné a slabé stránky. Celkovo sa snažím dostať sa do tímu čo najhlbšie, naučiť sa, ako to tu funguje a takisto aj niečo zo slovenčiny, z čoho asi nastanú aj vtipné momenty," odľahčil s úsmevom Majoross.

Pred rodákom z Budapešti je každopádne veľa práce, víziu ale má: "Chcem do tímu priniesť trochu zo mňa. Myslím si, že bude dôležité, aby sme pracovali na všetkých stránkach. Máme kvalitných hráčov, ale musíme držať spoločne za jeden koniec povrazu a každý deň sa zlepšovať. To platí o hráčoch, ale aj o mne. Mojim cieľom bude zlepšovať sa každý deň. Samozrejme, toto je profesionálny šport, čiže sa očakávajú víťazstvá. Musíme preto získavať body a pripraviť sa čo najlepšie na play-off," tvrdí.

V tíme Nových Zámkoch vidí Majoross potenciál, preto sa len s postupom do vyraďovačky nemieni uspokojiť: "Dostať sa do play-off a hneď vypadnúť nie je niečo, čo by sme chceli, alebo čo by ktokoľvek chcel. Kvôli tomu som neprišiel. Verím, že budeme tímom, proti ktorému sa bude hrať ťažko a bude nás ťažké poraziť," odhodlane povedal.

"Proti Novým Zámkom sa vždy hralo ťažko. Pamätám si veľa zápasov, keď som bol tréner MAC a potvrdili mi to aj ďalší tréneri, s ktorými som sa rozprával. Hlavne v domácom prostredí to proti Zámkom boli miestami šialené, aj vďaka fanúšikom. Bohužiaľ, v tejto sezóne to nezažijem, ale máme silný tím a chcel by som nadviazať aj na prácu predchodcu Martina Hrnčára, ktorý odviedol veľa dobrej roboty. Chcem uchovať identitu a ťažiť aj z toho, že máme mladý tím a to môže byť výhoda," verí Majoross.

Isté zmeny oproti Hrnčárovi určite spraví, zatiaľ ale nemal dostatok priestoru: "Niečo sa zmenilo, doposiaľ sa však toho nedalo spraviť veľa, pretože času bolo málo. Každopádne, mnoho vecí bolo nastavených veľmi dobre," myslí si. Otázne ostávajú aj prípadné posily: "Najskôr musím lepšie spoznať hráčov a uvidíme. Teraz neviem povedať, či niekoho v najbližšej dobe privedieme, alebo nie," doplnil.

Majoross sa pozerá už na najbližší piatkový zápas proti Michalovciam. Čo sa s Novými Zámkami stalo po dobrom úvode sezóny si netrúfa povedať: "Keďže som nebol súčasťou tímu, tak zvonku mi je to ťažko povedať. Viem, že tím mal skvelý štart, vyhrával, ale potom išiel nadol a posledných 12 alebo 14 zápasov nebolo dobrých. Rozhodne sa niečo zmenilo a ja musím prísť na to čo a potom aj ako to napraviť, čiže nájsť riešenie. Myslím si, že za tým bude mentálna stránka. Samozrejme, zmena nepríde za noc. Nemám čarovný prútik, ale spravím všetko pre to, aby sa mužstvo vrátilo späť na správnu cestu," otvorene hovorí Gergely Majoross pre hokejovysvet.sk.

Zaujímavé bude pre neho viesť aj Brandta Clarkea, potenciálnu jednotku draftu NHL 2021: "Je to veľmi špeciálne. Pre Nové Zámky a aj pre mňa. Je to nielen dobrý hráč, ale za ten krátky čas som mal možnosť vidieť, že aj človek. Je skromný, pracovitý, chce sa zlepšovať a učiť sa, aby sa posunul na ďalší level. Robí všetko pre to, aby naplnil svoj veľký potenciál. Ja som nesmierne rád, že mu môžem na jeho ceste svojou trochou pomôcť," dodal Majoross v exkluzívnom rozhovore pre náš web.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články