Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan padá, prehral aj s trápiacim sa Traktorom

KHL
Belasí sa predstavili na ľade Traktoru Čeľjabinsk, ktorý sa v tejto sezóne zatiaľ veľmi trápi. Namiesto troch bodov si však Slovan pripísal už štvrtú prehru v rade.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan sa predstavil v Čeľabinsku v prvom zo štvorice stretnutí, ktoré odohrá na tripe s mužstvami z Východnej konferencie. Do zostavy Bratislavčanov sa po päťzápasovej prestávke zavinenej zranením vrátil útočník Nedorost, bránku domácich po prvý raz v sezóne hájil kanadský gólman Garnett.

Traktor Čeľjabinsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Popov), 45. Kokujov (Piganovič) - 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar)

Traktor: Garnett - Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťušov, Chlystov - Čistov, Panov, Bulis - Wilson, Kokujov, Penkovskij - Růžička, Popov, Glinkin - Sajustov, Tolužakov, Mokin

Slovan: Janus – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster - Bartovič, Surový, Netík – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, Bližňák, White

Skóre sa menilo už v úvodnej minúte. Bartovič obišiel domácu bránku, na jeho prihrávku síce nedočiahol Surový, ale Netík už áno a Slovan viedol 1:0. Hostí vedúci gól povzbudil a v prvej tretine mali viac z hry. Následne mal dobrú šancu White, potom nebezpečne strieľal opäť Netík, ale Garnett bol pozorný. Domáci sa rozohrávali iba veľmi pomaly. Ich prvú výraznejšiu šancu mal v 12. minúte po Popovovej prihrávke Růžička, Janus však Slovan podržal. Tlak hostí pokračoval aj naďalej, ale "belasí" sa trápili v koncovke, za čo pykali v závere prvého dejstva. Čistovovu ľahkú strelu šikovne tečoval Bulis a skackajúci puk prešiel Janusovi pomedzi betóny.

Začiatok druhej tretiny patril Traktoru, ktorý povzbudený vyrovnávajúcim gólom zatlačil Slovan a mal aj šance. Hostia však postupne vyrovnali hru, v dobrých príležitostiach neuspeli Surový i Vondrka. V polovici stretnutia mal Slovan ideálnu šancu dostať sa do vedenia, keď bol pri samostatnom nájazde faulovaný Bartovič a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Kapitán "belasých" však zoči-voči Garnettovi neuspel, keď jeho kľučku do bekhendu vytlačil domáci brankár ľavým betónom. Slovan sa predsa len ujal vedenia po druhý raz v zápase, keď Fosterovu tvrdú strelu od modrej šikovne tečoval Jeglič a puk skončil za Garnettovým chrbtom - 1:2. Hostia si však tesný náskok opäť neudržali. V 37. minúte za zbytočný faul v útočnom pásme putoval druhýkrát v zápase na trestnú lavicu Hudáček. Po peknej kombinácii Popova a Glinkina hľadal druhý menovaný pred bránkou voľného Růžičku, puk sa k nemu však nedostal, keďže si ho do vlastnej siete zrazil Sersen - 2:2.

Domáci nadviazali na vyrovnávajúci gól v úvode tretej tretiny, keď nikým nekrytý Kokujov mieril presne do ľavého horného rohu Janusovej bránky - 3:2. Slovan v snahe o tretí gól následne prevzal iniciatívu, ale jeho tlak bol iba platonický a bez šancí. Naopak, klincom do rakvy mohol byť presný zásah Panova, tesne však po prihrávke Popova minul prázdnu bránku Slovana. Traktor si už do záveru tesný náskok udržal a slovenskému súperovi pripravili štvrtú prehru za sebou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články