Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH získal finančný príspevok od štátu: Ministerstvo obrany SR podporilo brankárske talenty

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR sa rozhodlo podporiť slovenské brankárske talenty a Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) získal od rezortu príspevok vo výške 4530 eur, z ktorého pre mladých gólmanov nakúpil desať lapačiek najvyššej triedy.
Zdroj: 29182
Zdieľajte:

"K danému množstvu prispela aj veľká zľava od spoločnosti CCM, ktorá tak prispela k tomu, aby mohlo byť lapačiek zadovážených čo najviac. Nie je to prvýkrát, čo podalo ministerstvo obrany slovenskému hokeju pomocnú ruku, ktorú si SZĽH v týchto náročných časoch nesmierne váži.

Prečítajte si aj

Ostrieľané duo Martinčanov ostáva v tíme

V minulých rokoch viackrát finančne podporilo tím trénerov brankárov, ktorí už vyše tri roky organizujú po krajine brankárske kempy. A práve niektorí z ich pravidelných účastníkov sa dočkal novej lapačky zakúpenej zo spomínaného posledného príspevku. Dôležitej súčasti svojho výstroja sa dočkali talenty so sociálne slabších rodín a tí, ktorí ju najviac potrebovali," informoval SZĽH v oficiálnej tlačovej správe.

Prečítajte si aj

Veľká radosť na Záhorí: Do Skalice sa vracia talentovaný center a niekdajší líder

Vzájomná spolupráca rezortu obrany a SZĽH umožnila mladým brankárom zážitok v auguste 2019, keď súčasťou tréningového kempu bol aj dvojdňový pobyt v armádnom výcvikovom tábore Lešť. Rovnaký zážitok plánovalo ministerstvo i zväz uskutočniť aj v nedávno skončenom roku, no epidemiologická situácia na Slovensku a s ňou súvisiace opatrenia zabránila akýmkoľvek aktivitám hromadného charakteru. Spolufinancovať pobyt talentov na Lešti mal aj SZĽH, nevyužité prostriedky sa rozhodol vložiť v rámci projektu s ministerstvom obrany do kúpy nových lapačiek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články