Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Beskorowany ukončil kariéru, našiel si civilné zamestnanie

BRATISLAVA - Kanadský brankár Tyler Beskorowany oznámil ukončenie profesionálnej hráčskej kariéry a našiel si civilné zamestnanie.
Zdroj: 32391
Zdieľajte:

Skúsený gólman začal sezónu 2020/21 v rakúskom tíme Villacher SV, ale stihol nastúpiť iba do jediného stretnutia a následne sa vážnejšie zranil, kvôli čomu by vynechal niekoľko mesiacov. V klube preto skončil.

30-ročný gólman bol v minulom ročníku jasnou jednotkou Banskej Bystrice, inkasoval iba jediný gól v nájazdoch a to od Hunu proti Liptovskému Mikulášu, uspel v ďalších 21 prípadoch. Vyhral 23 zápasov v riadnom hracom čase, ďalších desať v predĺžení či nájazdoch. Obe čísla sú najlepšie v lige. Dvakrát si udržal čisté konto. Bol tretí v rámci úspešnosti zákrokov (92,98%) aj priemerného počtu inkasovaných gólov na zápas (2,04).

Prečítajte si aj

Beskorowany: Snažím sa robiť veci najlepšie ako viem a pritom sa bavím hokejom

Rodák zo Sudbury odchytal sezónu 2018/19 za Belfast Giants v britskej EIHL, kde bol jednotkou tímu. Nastúpil na 58 stretnutí. Získal titul, vyhral tamojší pohár a taktiež bol vyhlásený najlepším gólmanom. V spomínanej lige hrával aj sezónu predtým, kedy bol súčasťou Edinburghu Capitals.

V roku 2008 Beskorowaneho draftoval z druhého kola Dallas Stars, lenže do NHL sa nedostal. Po účinkovaní v juniorskej OHL-ke bol štyri roky súčasťou AHL a ECHL. V ročníku 2014/15 sa vydal prvýkrát do Európy.

V Düsseldorfere bol vyhlásený najlepším brankárom DEL-ky. V Nemecku hral aj za Norimberg Ice Tigers. V sezóne 2016/17 si dal od hokeja na krátko pauzu, pretože robil asistenta pri tíme Gloucester Rangers v CCHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články