Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čiliak bude mať v Česku o konkurenta menej: Český brankár mieri do USA

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Slovenský gólman Marek Čiliak príde o jedného konkurenta. Brankár Jiří Patera opúšťa extraligové České Budějovice a cez víkend odletí do USA, kde sa bude pripravovať na štart zámorských súťaží.
Zdroj: 38115
Zdieľajte:

Dvadsaťjedenročný gólman má zmluvu s tímom NHL Vegas Golden Knights, ktorý Pateru do kempu pred novou sezónou nepovolal, mal by ale pôsobiť na farme v nižšej AHL.

Vedenie Motoru na twitteri oznámilo, že Patera Juhočechov opustí po dnešnom zápase v Liberci a v sobotu odletí do zámoria. Nižšia AHL by mala začať 5. februára, európski hráči by však pred štartom kempov mali absolvovať povinnú karanténu. Novým farmárskym tímom Vegas bude v nadchádzajúcej sezóne Henderson Silver Knights, ktorý bude hrať v Orleans aréne v Las Vegas.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš zredukoval počet brankárov

Patera za České Budějovice v extralige odchytal 14 zápasov s priemerom 3,44 inkasovaných gólov na zápas a úspešnosťou 88,97 percenta, raz sa mu podarilo udržať čisté konto. Jeho odchodom zároveň odbudne konkurencia pre slovenského brankára Mareka Čiliaka, ktorý tak v Motore bude tvoriť dvojicu gólmanov s Janom Strmeňom. Čiliak zatiaľ odchytal 13 duelov s úspešnosťou zákrokov 86,52 a Strmeň štyri duely s úspešnosťou 90,82 percenta.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcmotor.cz

Diskusia

Podobné články