Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice preskupili defenzívu, Riečický terčom pochvaly z každej strany

KOŠICE - Tréner hokejistov HC Košice Jan Šťastný hovoril o stredajšom víťazstve nad Popradom 4:0 ako o najlepšom výkone tímu v sezóne. K nemu výrazne prispel aj brankár Dominik Riečický, ktorý dosiahol druhé čisté konto v tomto extraligovom ročníku. Jeho forma je teší Šťastného o to viac, že ide o slovenského brankára.
Zdroj: 38110
Zdieľajte:

Hlavný tréner a zároveň športový riaditeľ košického klubu pred sezónou 2020/2021 netajil, že na pozíciu brankárskej jednotky počíta s Jakubom Sedláčekom. Český brankár doteraz nastúpil do 18 duelov, v ktorých dosiahol 90,84-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,69 inkasovaného gólu na zápas. K tomu pridal aj dve čisté kontá, no košický odchovanec Riečický sa ukazuje ako silná konkurencia.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves uvoľnila bývalého útočníka Trenčína či Nových Zámkov do Považskej Bystrice

V 12 zápasoch dosiahol priemer 1,77 a úspešnosť 94,28 percenta. "Tie pozície sú dané. Ja čakám na šancu a keď ju dostanem, tak ju chcem vždy naplno využiť. Bojujem, zatiaľ to ide a som za to rád," skromne poznamenal Riečický, ktorý Popradčanom zmaril všetkých 26 striel a okrem čistého konta zaznamenal aj asistenciu. "Podali sme výborný tímový výkon. Chlapci zblokovali veľa striel a pomohli mi k čistému kontu. Na začiatku druhej tretiny nás Popradčania zatvorili, ale potom sme dali druhý gól a to nás povzbudilo. Hlavne som sa chcel sústrediť na víťazstvo. V každom prípade sú tri body zo zápasu s Popradom výborné."

Riečického štatistiky spôsobujú trénerskému štábu príjemné starosti. "Ja som len rád, že sme počas letného try-outu ukázali práve na 'Ričiho'. Musím vyzdvihnúť prácu trénerov brankárov Marka Milého a Dušana Strhárskeho, ktorí spravili s Dominikom veľký kus práce. Jeho forma nás teší o to viac, že v slovenskej extralige nepôsobí veľa slovenských brankárov. Väčšinou sú to cudzinci, preto je skvelé, že máme možnosť vychovať si svojho brankára. Kubo Sedláček je stále v pozícii číslo jeden, ale sezóna je dlhá a cítime, že momentálne má Dominik lepšiu formu. Je príjemné mať dvoch brankárov, na ktorých sa môžeme spoľahnúť. Dominik svojou pracovitosťou a prístupom atakuje brankársky post v Košiciach. Dnes to bol náš najlepší výkon v sezóne," povedal Šťastný, ktorý musel pred zápasom s Popradom vyriešiť niekoľko hráčskych absencií.

Pre zranenie chýbal kapitán Michal Chovan, nenastúpili ani útočníci Martin Krasničan a Patrik Frič. Debut absolvoval mladík Lukáš Vaculík, siedmykrát v sezóne nastúpil 17-ročný Jakub Demek. Po návrate z MS hráčov do 20 rokov ešte nehral útočník Juraj Eliaš a s ďalším mladým reprezentantom Dávidom Mudrákom už v Košiciach nepočítajú. "Rozprával som s Dávidom a aj s jeho agentom a jeho prosba bola vrátiť sa k nám do tímu s tým, že by zostal do konca sezóny. Chcel však, aby sme mu garantovali pozíciu medzi prvými šiestimi obrancami. To mu však garantovať určite nevieme. Ovplyvnila to aj situácia okolo Radka Deyla, ktorý chcel ísť na operáciu, no rozmysel si to a my sme medzitým angažovali Martina Nemčíka. Navyše máme svojich obrancov Jakuba Cibáka, Christiána Michalčina a Miroslava Novotu, ktorí sú odchovanci Košíc, pričom naša vízia je mať kostru tímu práve na košických odchovancoch," uviedol Šťastný.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články