Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Americký hrdina to lepšie trafiť nemohol: VIDEO momentu, ktorý zámorskú veľmoc posunul do boja o zlato

EDMONTON - Vo finále hokejových MS do 20 rokov v Edmontone si zahrajú Kanaďania proti USA. Domáci výber zdolal v semifinále Rusko 5:0 a Američania si poradili s Fínskom 4:3.
Zdroj: 38052
Zdieľajte:

Druhý semifinálový zápas bol podstatne vyrovnanejší. Prvý gól USA dal Turcotte, ale už o dve minúty Simontaival vyrovnal. V druhej tretine si zámorský výber dvoma gólmi vypracoval náskok, s ktorým vstúpil do tretej tretiny. Fíni sa nevzdali, najskôr sa im podarilo znížiť a necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času aj vyrovnať.

Vyzeralo to, že sa zápas posunie do predĺženia, ale minútu a šestnásť sekúnd pred koncom rozhodol o osude zápasu americký útočník Arthur Kaliyev, ktorý to už trafiť lepšie ani nemohol. Na parádny zásah 19-ročného útočníka Hamiltonu Bulldogs, ktorý okamžite rozjasal zámorskú veľmoc, sa už Suomi nepodarilo nájsť odpoveď.

Prečítajte si aj

MSJ: Kanada vynulovala Rusko, vo finále sa stretnú hokejové veľmoci

Zápasy o medaily sú na programe v noci na 6. januára. Duel o bronz sa začne o 23.30 SEČ, zámorské veľmoci sa stretnú vo finále, ktoré je na programe o 3.30 SEČ. Kanaďania majú šancu získať svoje 19. zlato z MS v tejto vekovej kategórii, výber USA bude útočiť na piaty najcennejší kov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články