Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí kandidáti na Stanley Cup

Nová sezóne najprestížnejšej hokejovej ligy sveta je už v plnom prúde a o Stanleyho pohár sa bude znova uchádzať celkom tridsať tímov. Za posledných päť rokov sa najcennejšia hokejová trofej ocitla na Slovensku štyrikrát. Bude sa môcť tešiť aj tento rok niektorý zo slovenských bojovníkov v zámorí?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Marián Hossa

Marián Hossa je bezpochyby jedným z najlepších hokejistov, ktorými sa Slovensko môže pýšiť. Rovnako sa ním však môže pýšiť aj Chicago Blackhawks, pre ktoré sa stal oporným hráčom. Chicago sa za posledné roky stalo jedným z najobávenjších tímov pre každého súpera, nehovoriac o tom, že posledných 5 rokov, dokázali vybojovať Stanley Cup hneď dvakrát. K výhernej zostave Blackhawks sa toto leto pripojil skvelý playmaker Brad Richards. Chicago bude teda aj tento rok vážnym kandidátom.

Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský

Pred zopár rokmi by nikto netipoval, že by mali Islanders vôbec nejakú šancu na úspech v playoff. Túto sezónu však odštartovali bezchybne a to aj zásluhou Jaroslava Haláka. Pravdepodobne najlepší slovenský brankár sa nachádza v klube, ktorý by mal tento rok vstať z popola a konečne dosiahnuť svoj potenciál, ktorý má v hráčoch ako Tavares, Grabner a Okposo. Ľubomír Višnovský je jedným zo základných pilierov obrany Islanders, vďaka zraneniu sa však túto sezónu na ľade New Yorku zatiaľ neobjavil.

Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo

Detroit Red Wings je tím, od ktorého každý čaká, že sa do playoff prebojuje. Keby nebolo minulý rok mladíkov ako sú Tatar, Jurčo a Nyquist, Detroit by v boji o postup určite neuspel. Tento rok je však iný. Po tom, čo sa do zostavy vrátia všetci zranení hráči, ako Zetterberg a Mantha, nemali by mať problém postúpiť a prekvapiť niektorých, možno viac pripravených súperov v playoff.

Marián Gáborík

Slovenský sniper zažil v minuloročnom playoff strelecké znovuzrodenie. Za 26 zápasov nastrielal úctyhodných 14 gólov. Túto sezónu svoj strelecký účet ešte neotvoril, no zohranosť, ktorú Marián objavil s Kopitarom naznačuje, že Gáborík môže zažiť jednu z najlepších streleckých sezón svojej kariéry. S Doughtym v obrane a takmer každoročným kandidátom na Vezina Trophy pre najlepšieho brankára Jonathanom Quickom sú LA jedným z najsilnejších uchádzačov o Stanleyho pohár.

Zdeno Chára

Zdeno Chára je typ hráča, pri ktorom nezáleží v ako tíme hraje, vždy tam bude lídrom. Tak isto je to už niekoľko rokov v Bostone. Slovenský obor vedie jeden z najobávanejších hokejových klubov sveta. S hráčmi ako sú Krejči, Lucic, Bergeron a Rask máte vždy istotu, že váš klub bude úspešný. Za posledné štyri roky Boston doslova kraľoval Východu, no túto sezónu sa na vrchol dostávajú tímy ako Tampa alebo Islanders. To však neznamená, že by Bruins neboli obávaným kandidátom na najprestížnejšiu hokejovú trofej.

Marko Daňo

Slovenský mladík zažíva v NHL najlepšie chvíle svojej kariéry. Počas prvých troch zápasov nazbieral dva body (1+1) a priemerne na ľade strávi 10 minút. Columbus by s hráčmi ako sú Bobrovski, Hartnell, Horton, Johansen a Anisimov mal zažiť plodnejšiu sezónu, na akú sú fanúšikovia Blue Jackets zvyknutý, no ak sa dostanú do playoff, narazia na pre nich veľmi ťažkú konkurenciu.

ANKETA: Ktorý Slovák si siahne na Stanley Cup túto sezónu?

  • Zdeno Chára

    7%

  • Marián Hossa

    7%

  • Marián Gáborík

    7%

  • Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo

    71%

  • Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský

    7%

  • Marko Daňo

    0%

  • Iný

    0%

  • Žiaden

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články