Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 hráčov NHL, ktorí o kontrakt zabojujú na skúške

NEW YORK - Kluby NHL si pred štartom nového ročníka pozvali do svojich kempov niekoľko hráčov na profesionálny try-out, takže na skúšku, aby sa presvedčili o ich výkonnosti a poprípade s nimi podpísali plnohodnotný kontrakt. Vybrali sme sedem najväčších mien.
Zdroj: 37736
Zdieľajte:

Craig Anderson (Washington Capitals)

Washington Capitals reaguje na situáciu ohľadom zdravotného stavu Henrika Lundqvista, ktorý vynechá celú novú sezónu. O pozíciu dvojky zabojuje proti Vitovi Vanečkovi a Phoenixovi Coplyemu. Anderson pôsobil od roku 2011 v Ottawe Senators, kde prišiel z Colorada Avalanche, predtým chytal aj za Chicago Blackhawks a Floridu Panthers. V minulej sezóne absolvoval iba 34 stretnutí, čo bolo najmenej od sezóny 2008/09, ak si teda odmyslíme výluku v ročníku 2012/13, kedy mala základná časť iba 48 kôl.

Michael Del Zotto (Columbus Blue Jackets)

30-ročný obranca má to najlepšie za sebou a minulú sezónu odohral za Anaheim Ducks, ale nastúpil iba na 49 stretnutí a získal pätnásť kanadských bodov. Najväčšiu časť kariéry strávil v NY Rangers, ktorý ho v roku 2008 draftoval v prvom kole z celkového 20. miesta. Nastupoval však aj za Nashville Predators, Philadelphiu Flyers, Vancouver Canucks a St. Louis Blues. Celkovo v NHL absolvoval 679 zápasov, získal 248 bodov za 59 gólov a 189 asistencií. Kanadu raz reprezentoval na seniorských MS 2010. Počas výluky si v sezóne 2012/13 zahral za švajčiarsky tím Rapperswil-Jona Lakers.

Travis Hamonic (Vancouver Canucks)

Skúsený obranca sa rozhodol nenastúpiť do play-off 2020 a zamýšľal sa aj nad možnosťou štartovať v novom ročníku. Chcel byť blízko rodiny, takže okruh tímov, za ktoré bol ochotný hrať sa zúžil. Vancouver Canucks však bol v hre podľa médií veľmi dlho, teraz sa s nimi dohodol. Skúška dáva vzhľadom na okolnosti veľkú logiku. 30-ročný Hamonic odohral posledné tri sezóny za Calgary Flames, predtým bol súčasťou NY Islanders.

Michael Stone (Calgary Flames)

Ďalší 30-ročný bek. Od roku 2017 bol súčasťou práve Calgary, kde teraz prišiel na try-out, takže zmena prostredia to pre neho nie je. V minulej sezóne ale odohral iba 33 stretnutí a chýbal v celom play-off, získal len sedem bodov. Jeho skúsenosti hlavne po odchode Hamonica však môžu byť veľmi cenné a preto ho Flames nechce nechať odísť len tak, no zároveň si musí vyskúšať jeho pripravenosť. V minulosti hrával aj v organizácii Coyotes, zasiahol do 480 zápasov.

Mike Hoffman (St. Louis Blues)

Hoffman patril k najžiadanejším útočníkom na trhu voľných hráčov a viaceré zámorské médiá predpokladajú, že Blues získali podpísaním skúšobného kontraktu čas na vyriešenie situácie s platovým stropom. Hoffman môže naďalej podpísať zmluvu s ktorýmkoľvek klubom NHL. Hráčske platy Blues sú v súčasnosti tesne nad platovým stropom, no vzhľadom na koniec kariéry Alexandra Steena a možné vynechanie celej sezóny Vladimíra Tarasenka je šanca, že budú mať finančný priestor pre Hoffmana. Do roku 2018 hral vo farbách Senators, uplynulé dva ročníky bol hráčom Floridy Panthers. V oboch ročníkoch bol jej najlepším strelcom.

Riley Sheahan (Buffalo Sabres)

Počas posledných sezón sa výrazne trápil. V tej uplynulej zaznamenal iba 15 bodov v Edmontone, predtým mu to nešlo ani v Pittsburghu či Floride a neslávne zakončil svoj angažmán v Detroite, ktorý si ho vybral v roku 2010 už v prvom kole draftu. Doposiaľ v NHL zaznamenal vzhľadom na 543 odohraných stretnutí len 171 bodov, avšak stále by mohol čo-to ponúknuť Buffalu. Sheahan sa hodí na defenzívu robotu ako power forward.

Trevor Lewis (Winnipeg Jets)

Američan má už 33 rokov a doposiaľ hrával iba za Los Angeles Kings, s ktorým dvakrát vyhral Stanley Cup a patril k dôležitým hráčom. Nikdy z neho nebol playmaker, tréneri si ho cenia za čiernu a defenzívnu robotu. V najlepšej sezóne (2017/18) zaznamenal 26 bodov. Za posledných päť ročníkov však vždy skončil v štatistike +/- v mínuse. Jets by si jeho angažovaním pomohli v nižších formáciách.

Ďalší hráči na PTO: Scott Darling, Kevin Connauton (obaja Florida Panthers), Frederik Gauthier (Arizona Coyotes), Jordan Nolan (Pittsburgh Penguins), Jordan Schmaltz (Arizona Coyotes), Devin Shore (Edmonton Oilers), Garret Sparks (Calgary Flames), Yannick Weber (Nashville Predators)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články