Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český klub reaguje na ťažkú situáciu: iClinic Bratislava Capitals a prvoligové Topoľčany s novými posilami

ZNOJMO - Druholigový český klub HC Aqotec Orli Znojmo reaguje na nepríjemnú situáciu spôsobenú celosvetovou pandémiou.
Zdroj: 38047
Zdieľajte:

Aj druhá najvyššia česká hokejová liga stojí pred nevyhnutnou stopkou, ktorú súťaži u našich susedov vystaví stále vyčíňajúca pandémia nového koronavírusu. Tvrdé opatrenia a s tým súvisiace nariadenia o pravidelnom testovaní a podobne, sa nestretli s porozumením množstva klubov a tohtoročná sezóna sa už takmer s určitosťou nedohrá, čaká sa len na oficiálne potvrdenie Výkonného výboru Českého hokeja. Viaceré tímy totiž nemajú k dispozícii svoje ľadové plochy a Ministerstvo zdravotníctva dokonca druhej lige ani neudelilo výnimku o konaní.

Prečítajte si aj

Slovenský mládežnícky reprezentant a účastník MS do 18 rokov mení dres v rámci Česka

Na nepríjemnú situáciu Orli zo Znojma reagujú tým, že viacerým hráčom A-tímu hľadajú nové pôsobiská aby aspoň ako tak odľahčili klubovú kasu a nemuseli svojim zverencom dávať okamžité výpovede. "Napriek všetkým obrovským problémom, ktoré táto doba prináša, sme k tejto možnosti pristúpili len v najmenšom množstve prípadov. U ostatných hráčov došlo buď k ukončeniu zmlúv finančnou kompenzáciou s tým, že si môžu hľadať ďalšie angažmány a klub im v tejto činnosti výrazne pomáha, alebo sme hráčom, o ktorých služby prejavili záujem iné kluby, samozrejme umožnili odchod. V mnohých prípadoch sa ďalej finančne podieľame na ich zmluvách," vysvetlil pre klubový web prezident klubu Pavel Ohera.

Prečítajte si aj

Nový súper pre iClinic Bratislava Capitals? Rakúsky klub to opäť skúša so vstupom do nadnárodnej ICE Hockey League

Klubové zmeny sa najnovšie dotkli aj slovenskej dvojice: košického rodáka, útočníka Jakuba Kövera, ktorý posilní v nadnárodnej IHL bratislavských Capitals a tiež obrancu Davida Stránského, ktorý zas zamieril do prvoligových Topoľčian.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcorli.cz

Diskusia

Podobné články