Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď chyby rozhodujú

Prečítajte si, ako vnímal fanúšik zápas s Kanadou. Ako to zhodnotili takzvaní krčmoví analytici.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Dobre naladený po piatkovom zápase s Českom som sa celý deň tešil na náš večerný zápas s Kanadou. Pred zápasom som sa dozvedel, že Lotyšsko zaskočilo Fínsko, ktoré porazilo 3:2. Dúfal som, že dnes sa ešte jedno prekvapenie uskutoční a to v našom zápase.

Začali sme dobre, chyby obrancov, ktoré boli v zápase s Českom sme už odstránili. Kanada bola v útoku nebezpečnejšia, ale výborný Ján Laco nič za svoj chrbát nepúšťal. Veľmi ma potešila práca našich obrancov pri dobiedzaní našej brány od Kanaďanov. Konečne sme ich odtláčali od brány a nebáli sa s nimi pustiť do menšej šarvátky. Takéto veci sme v minulosti nerobili a dostali sme z dobiedzania nášho brankára nejeden gól. V 8. minúte prišlo prísne vylúčenie Ivana Švárneho za držanie, začal som sa obávať, ako zvládne naša obrana presilovku Kanady. Na moje prekvapenie veľmi dobre. Hneď ako nás Kanada zavrela, vyhodili sme puk a tak sa to opakovalo stále, až kým sa Ivan Švárny nevrátil na ľad. Následne prišli úplne zbytočné fauly Tybora a Viedenského. Hneval som sa opäť na rozhodcov, ale opakovaný záber mi ukázal, že som sa mýlil a vylúčenia boli spravodlivé. Neveril som našim hráčom, že to ubránia, už som iba čakal, z ktorej akcie padne gól. Lenže žiadna vážnejšia akcia ani neprišla, opäť sme výborne bránili a vyhadzovali puky. Prípadné menej nebezpečné strely Kanaďanov Ján Laco s pokojom angličana zlikvidoval. (Nechápem nervy Jána Laca, ten chlap ich zrejme ani nemá, s takým pokojom som nevidel ešte nikoho chytať.) Po nevyužitých presilovkách Kanada pritvrdila a miestami som sa bál o zdravie našich hráčov. Našťastie sa nikto nezranil a do konca 1. tretiny sa už nič vážne nestalo.

Na začiatku druhej tretiny prišla konečne naša presilovka. Hrali sme ju zle, keď sme sa usadili v pásme tak sme to všetko hádzali na Šatana alebo Nagya a cakali sme čo urobia. Nahnevalo ma, keď mal hráč páliť z prvej, ale namiesto toho to posunul Nagyovi a boli sme opäť tam kde na začiatku. Prvú presilovku sme nevyužili. Povedal som si nevadí tie nám nejdú, snáď dáme gól pri hre 5 na 5. Po pár minútach prišla ďaľšia presilová hra, začali sme ju katastrofálne! Náš hráč nechal puk za sebou, kde nebol nikto z našich a už som sa len modlil nech Laco opäť čaruje, našťastie čaroval a nedovolil Kanade streliť gól v oslabení. Po usadení v útočnom pásme sme hrali opäť zle. Všetko na Šatana či Nagya a čakajme, veď oni niečo vymyslia... Po skončení tejto presilovky som už neveril, že strelíme gól a rozmýšlal som, či sa nám to podarí udržať na 0:0 do konca zápasu. Netrvalo dlho a ďaľší hráč Kanady išiel na trestnú lavicu. Presilovku sme hrali opäť tak isto, už ma išlo poraziť. Potom však zrejme prvý krát v presilovke vystrelil iný hráč ako Šatan či Nagy a bol z toho gól! Karol Sloboda využil Šatanove clonenie pred bránou a prestrelil kanadského brankára. Viedli sme 1:0 a v duchu som sa obával, že prestaneme korčulovať a hrať náš hokej. Čo čert nechcel stalo sa a po pár minútach tlaku, Kanada vyrovnala na 1:1. Po inkasovanom góle sa naša hra zlepšila, ale stále to nebolo to, čo pred našim streleným gólom. Našťastie skončila druhá tretina. Dúfal som, že Vláďa Vújtek povie chlapcom nech hráme to čo doteraz.

Vláďa im to zrejme aj povedal a v tretej tretine sme už začali hrať opäť náš hokej. Hra sa striedala, raz sme ich tlačili my, potom zase oni nás. V 4. minúte tretej tretiny sa na ľade objavil Martin Réway. Náš mladý supertalent, ktorý hral zrejme aj cez bolesť je na ľade. Potešil som sa a tešil sa na to ako vyškolí kanadských obrancov. V 47. minúte prišlo opäť zlé striedanie, ktoré nás stálo bod aj v zápase s Českom a dostali sme gól. Nevyzeralo to s nami dobre, o minútku prišlo vzájomne vylúčenie a hra 4 na 4. Tajne som dúfal, že by tam tréner mohol poslať Šatana s Réwayom, no nestalo sa, nevadí, ideme ďalej chlapci, bojujeme! Peter Čerešňák musel hasiť pri našej bráne a dostal 2 minúty za hákovanie. Presilovka Kanady 4 na 3, uff to bude ťažké. Našťastie sme ju prežili, aj následnú presilovku 5 na 4. Po prežitom oslabení sme začali tlačiť a gól už visel na vlásku. Bohužial prišiel, ale na druhej strane, Laco Nagy nešťastne tečoval puk, ktorý preskočil Jána Laca a naše šance na body zo zápasu rapídne klesli. Netrvalo dlho a nekoncentrovanosť našeho mladého tímu využil Ward, ktorý prestrelil Jána Laca a prehrávali sme už 4:1. Ďaľší gól sme chvalabohu už nedostali, ale zápas aj tak skončil pre nás príliš krutým výsledkom.

Netreba však vešať hlavy, siahali sme síce na body, ale skúsenosti Kanaďanov, respektíve neskúsenosť našich hráčov nakoniec rozhodla o výhre Kanady. Tento tím má však potenciál a verím, že proti slabším tímom nebudeme šedivieť ako tomu bolo voľakedy, ale vytvoríme si dobrý náskok už v prvej tretine a v ďalších si ho už v klude postrážime, prípadne ešte zdokonalíme. Slovensko má na štvrťfinále a mali by sme sa doň bez problémov dostať. Tam už sa môže stať čokoľvek, ale verím tomu, že náš mladý tím naberie potrebné skúsenosti do týchto vyraďovacích bojov a verím dokonca aj v náš postup do bojov o medaily. Preto nevešajme hlavy Slováci, ale buďme hrdí na náš mladý tím, ktorý na tomto turnaji ešte nepovedal posledné slovo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články