Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MSJ: Pred zápasom s USA jeden otáznik v zostave: Fínov sme si vyjasnili a na Ameriku sme pripravení!

EDMONTON - Nad štartom kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Samuela Kňažka vo štvrťfinále MSJ proti USA visí otáznik. Pre ľahšie svalové zranenie nehral v záverečnom zápase A-skupiny proti Fínsku (0:6) a tréner Róbert Petrovický verí, že proti Američanom s ním napokon bude môcť počítať.
Zdroj: 37881
Zdieľajte:

"So Samom pracuje pán doktor. Zostavu na zápas s USA nahlásime neskôr a dovtedy uvidíme, v akom bude stave. Verím, že dnešný deň môže pomôcť dať jeho svalové zranenie do poriadku. O pár hodín pôjde na ľad, po tréningu sa rozhodneme," uviedol tréner slovenskej dvadsiatky vo videu na stránke hockeyslovakia.sk. Jeho zverenci nastúpia proti víťazovi B-skupiny v Rogers Place v sobotu 2. januára o 20.30 miestneho času (v nedeľu 3. januára o 4.30 SEČ).

Prečítajte si aj

Dvojnásobný majster Slovenska do Spišskej Novej Vsi

"Každý zranený hráč chýba tímu. Potrebujeme každého jedného, navyše Samo je náš kapitán. Ak pôjde do hry, samozrejme budeme radi. Ak nie, stále bude prínosom v tom, že povzbudí chlapcov ako to len bude možné," dodal Petrovický. Američania budú v pozícii jasných favoritov zápasu, Slováci môžu len prekvapiť. "Vieme, že majú dobré mužstvo. Ukázali to v zápasoch, ktoré sme mali možnosť vidieť. Musíme sa dobre pripraviť. Je to štvrťfinálový duel a v tejto fáze majú všetky mužstvá kvalitu. Musíme zo seba vydať všetko, nastaviť sa na zápas a zachytiť začiatok."

Prečítajte si aj

Frederikshavn sa posilnil o bývalého cudzinca Zvolena

Po debakli s Fínskom mali slovenskí hokejisti čas pripraviť sa na kľúčový súboj na turnaji. Keďže mali na Silvestra zápasové voľno, stihli aj osláviť príchod nového roka 2021. Nie však s odbitím polnoci miestneho času, ale o osem hodín skôr. O šestnástej popoludní, ako rodiny a fanúšikovia doma na Slovensku. Zišli sa v konferenčnej miestnosti, kde si symbolicky pripili, popriali, zavinšovali a rozišli sa do izieb. "Po zápase s Fínskom sme neboli spokojní. Nedodržali sme veci, ktoré nás dovtedy na šampionáte zdobili. Myslím, že sme si to vyjasnili a sme pripravení na štvrťfinále," burcoval útočník Michal Mrázik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR/hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články