Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

K Blackwaterovi a Yellow Hornovi pribudol Ty Wishart

BUKUREŠŤ - Kanadský obranca Tyler Wishart sa dohodol na kontrakte do konca sezóny 2020/21 s rumunským účastníkom Erste ligy, ktorým je SC Csíkszereda.
Zdroj: 20719
Zdieľajte:

Na Slovensku sa predviedol v sezóne 2016/17, kedy bol nepriechodnou vežou v zadných radoch HC ´05 iClinic Banská Bystrica pri ceste za prvým titulom v histórii klubu. V sezóne 2017/18 bol veľkou oporou Pardubíc, lenže ďalší ročník mu už nevyšiel. Dostal sa do výrazných mínusových hodnôt v štatistike +/- a získaval málo bodov. Sezónu dohral za Fehérvár AV19 v EBEL-ke.

Prečítajte si aj

Chára sa radil aj s Bradym: Prečo sa rozhodol pre Washington?

Výborne stavaný obranca debutoval v NHL počas ročníka 2008/09 za Tampu Bay Lightning. Objavil sa iba na pár zápasov, potom čakal viac ako dva roky na ďalší štart. To už bol hráčom New Yorku Islanders. V jeho drese strelil jediný gól v najlepšej lige sveta. Celkovo nastúpil na 26 stretnutí (1+5). Wishart hrával aj vo Švédsku a posledný rok v Nemecku.

Za SC Csíkszereda nastupujú aj ďalší známi hráči s minulosťou v najvyššej slovenskej súťaži ako Judd Blackwater, Colton Yellow Horn či Mathieu Tousignant. Rovnako ako Wishart prišiel do tímu aj ruský obranca Alexander Loginov z Neftekhimiku Nižnekamsk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: jegkorongblog.hu

Diskusia

Podobné články