Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bratislava by mohla byť dejiskom MS 2021

BRATISLAVA - Naďalej nie je zrejmé, či sa seniorské MS 2021 uskutočnia v bieloruskom Minsku a to kvôli politickej situácii. Prezident IIHF - René Fasel, rieši niekoľko možností a momentálne sa ponúkajú tri veľmi zaujímavé aj pre Slovensko.
Zdroj: 31761
Zdieľajte:

Ak by muselo byť Bielorusko ako usporiadateľ nahradené, tak do úvahy neprichádza Rusko kvôli zákazu a takisto ani Škandinávia, nakoľko tam sú MS 2022 (Fínsko) a aj 2025 (Švédsko). Do hry sa preto môže zapojiť Česko a dokonca aj Slovensko.

Prečítajte si aj

Proti Kanade zmena v bránkovisku, Latkóczy začne na striedačke

Zahraničný portál watson.ch hovorí o tom, že aj Fasel si myslí, že Praha a Bratislava by mohli usporiadať MS 2021 sami, tým pádom by sa nehralo ani v Rige. Do úvahy však prichádza aj to, že namiesto Minska sa bude hrať v Rige a jednom z dvoch metropol Slovenska alebo Česka. Takisto je možný variant iba s Rigou, lenže tá má iba jednu halu a ak budú môcť byť na MS diváci, tak to nestačí.

Preto je v hre Praha a Bratislava: "Za daných podmienok nemožno vylúčiť majstrovstvá sveta v Českej republike alebo na Slovensku," povedal Fasel.

Portál watson.ch. ďalej píše, prečo by to dávalo veľký zmysel: "Obe mestá majú veľký štadión a už sa osvedčili pri organizovaní svetového šampionáta. Môžem povedať, že jednou z možností je, aby sa MS 2021 konali v Prahe a v Bratislave. O hokejovej kultúre a schopnosti organizátorov v týchto krajinách sa nemusíme ani baviť."

Ďalším dôležitým faktorom pre IIHF je to, že MS v Česku a na Slovensku sú oveľa lacnejšie ako v iných krajinách, čo Fasel podľa watson.ch potvrdil. Tým pádom prichádzajú o šancu organizovať šampionát v roku 2021 aj Nemecko alebo Dánsko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: watson.ch

Diskusia

Podobné články