Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovanu sa vracia Nedorost a Backlund, prichádza Kudrna

KHL
Brankár Johan Backlund a útočník Václav Nedorost sa po zraneniach vrátili do kádra slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Klub sa zároveň dohodol na dvojcestnom kontrakte s platnosťou do konca aktuálneho ročníka s útočníkom HC 05 Banská Bystrica Andrejom Kudrnom, informoval web "belasých".

Slovan angažovaním Kudrnu reagoval na zdravotný stav v kádri. Na listine zranených hráčov zostávajú Peter Ölvecký, Matt Murley a po poslednom stretnutí v Záhrebe aj Andrej Šťastný. Dvojcestná zmluva umožňuje odchovancovi Nových Zámkov v prípade potreby nastupovať aj v tíme Banskej Bystrice v slovenskej extralige. Dvadsaťtriročný hokejista pôsobil v Slovane už v sezóne 2011/2012, keď v majstrovskej extraligovej sezóne nastúpil na 37 stretnutí. V posledných dvoch ročníkoch KHL odohral za A-mužstvo Slovana 14 zápasov, väčšinu času obliekal dres extraligovej Skalice.

Nedorost vynechal pre zranenie v hornej časti tela päť stretnutí. Center prvého útoku v aktuálnom ročníku odohral 10 zápasov a pripísal si v nich 5 bodov za dva góly a tri asistencie. Švédsky gólman Backlund nútene absentoval v posledných dvoch stretnutiach proti Jokeritu Helsinki a Medveščaku Záhreb. Spolu odchytal desať zápasov s percentuálnou úspešnosťou 88,5%.

Hokejisti Slovana ťahajú v KHL negatívnu sériu troch prehier, najbližšie sa zverenci fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena predstavia v sobotu 18. októbra na ľade Traktoru Čeljabinsk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články