Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Späť do reality, hráme s Kanadou

EDMONTON - Fantastický výkon Šimona Latkóczyho, jeho zákrok, ktorý obletel svet, gól Romana Faitha aj veľká bojovnosť slovenských hráčov, žali úspech pri výhre 1:0 proti Švajčiarsku v úplne prvom zápase MSJ 2021. Na to všetko už musíme zabudnúť, presne o polnoci z nedele na pondelok hráme proti Kanade.
Zdroj: 33388
Zdieľajte:

Tréner Róbert Petrovický a jeho zverenci sa tešili len niekoľko hodín po stretnutí, okamžite prešli na ďalší diel náročného programu edmontonskej bubliny. Kanada je najväčším favoritom MSJ a bez srandy môžeme hovoriť, že taký tím, aký má tréner André Tourigny k dispozícii, nebýva k videniu každý rok. Ak by "javorový list" nevyhral zlato, bolo by to nanajvýš prekvapivé.

Pozrite si aj

VIDEO Šimon Latkóczy a jeho bravúrny zákrok, ktorým zachránil Slovensku triumf!

Kanade v podstate nemusí vadiť ani to, že prišla o niekoľko opôr. Jednotku draftu NHL 2020, ktorou sa stal Alexis Lafreniére, pred rokom MVP turnaja v Česku, nepustil na šampionát New York Rangers a v príprave sa zranil Kirby Dach. Navyše, do nominácie sa nespratal útočník Seth Jarvis, trinástka posledného draftu a autor 98 bodov v 58 zápasoch poslednej sezóny WHL. Takisto ani Shane Wright potenciálna jednotka draftu 2022 a obrancovia Brandt Clarke i Owen Power, ktorí majú značnú šancu byť jednotkou draftu NHL 2021.

Z celkovo 25 mien v konečnej nominácii, vrátane zraneného kapitána Dacha, je až 20 hokejistov draftovaných do NHL v prvom kole. Iba dvojica brankárov - Devon Levi, Dylan Garand a obrancovia Kaedan Korczak i Jordan Spence neboli vybraní v 1. kole. Gólman Taylor Gauthier nebol ako jediný draftovaný vôbec. Medzi najlepšou 32-tkou si tímy profiligy zobrali v rokoch 2019 a 2020 každého zo štrnástich útočníkov. To samé o sebe vzbudzuje neskutočnú silu a rešpekt súperov.

Kanada chce doma, aj keď bez fanúšikov, vyhrať zlato druhýkrát po sebe, keďže sa im to podarilo aj pred rokom v Česku. Ak by to vyšlo, "javorový list" by uspel viackrát po sebe prvý raz od roku 2009, kedy uzavrel svoje dokonca až päťročné kraľovanie. Na svoj druhý šampionát prišli do Edmotonu šiesti hráči Bowen Byram, Dylan Cozens, Connor McMichael, Dawson Mercer, Jamie Drysdale a Quinton Byfield. Poslední dvaja menovaní sú ročník narodenia 2002, čiže by mohli štartovať aj o rok. Pri ich kvalite sa však dá očakávať, že už budú oporami svojich tímov v NHL.

Slovensko teda čaká po výhre nad Švajčiarskom skúška najväčšieho kalibru. V tomto stretnutí však môžeme iba prekvapiť, čiže zverenci tréner Petrovického môžu hrať uvoľnenejšie. V prvom rade musíme hneď zabudnúť na zápas so Švajčiarskom, ale zobrať si z neho to pozitívne a vrátiť sa do reality. Ak nie, tak Kanada nás tam môže vrátiť už v prvej tretine.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články