Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad všetkých prestupov, ktoré sa uskutočnili na Štedrý deň

BRATISLAVA - Hokejový svet ani na štedrý deň nespí. Aj počas tohto dňa sme videli niekoľko zaujímavých prestupov či podpisov nových zmlúv, takže sme ich zosumarizovali.
Zdroj: 33640
Zdieľajte:

New Jersey Devils sa dohodol na trojročnom nováčikovskom kontrakte s Dawsonom Mercerom. "Diabli" si vybrali devätnásťročného krídelníka z 18. miesta tohtoročného draftu. Mercer pôsobí v QMJHL v drese Chicoutimi Saguenéens, za ktorý odohral v prebiehajúcej sezóne päť zápasov a nazbieral sedem bodov (4+3). V juniorskej lige nastúpil dokopy na 176 duelov, strelil 69 gólov a pridal 88 asistencií. Mercer má na konte zlatú medailu z uplynulých majstrovstiev sveta do 20 rokov a nechýba ani v tohtoročnom výbere Kanady na šampionáte v Edmontone.

Buffalo Sabres predĺžil zmluvu s Caseym Mittelstadtom o jednu sezónu v hodnote 874 125 dolárov. Buffalo si vybralo dvadsaťdvaročného amerického útočníka z 8. miesta draftu v roku 2017. V uplynulej sezóne odohral v jeho farbách 31 duelov s bilanciou štyri góly a päť asistencií, na farme Rochester Americans nastúpil na 36 zápasov a nazbieral 25 bodov (9+16). V NHL odohral dokopy 114 stretnutí a pripísal si 39 bodov (17+22).

Ruský hokejový útočník Nikita Kučerov vynechá celú základnú časť novej sezóny zámorskej NHL. Dvadsaťsedemročného krídelníka Tampy Bay Lightning čaká operácia zraneného bedrového kĺbu a následne niekoľkomesačná pauza. Kučerov podstúpi chirurgický zákrok na budúci týždeň a v tíme "bleskov" veria, že sa stihne zotaviť aspoň do začiatku bojov v play off. Pre Tampu je to obrovská strata, keďže Kučerov bol jej najproduktívnejší hráč v predchádzajúcich piatich sezónach. V ročníku 2019/2020 nazbieral v 68 dueloch základnej časti 85 bodov (33+52) a v 25 stretnutiach play off pridal 34 bodov (7+27), čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov. Lightning aj vďaka jeho výkonom získali Stanleyho pohár, keď vo finále zdolali Dallas 4:2 na zápasy.

Prečítajte si aj

Petrovický vyradil päť hráčov, takto vyzerá konečná nominácia Slovenska na MSJ

Tampa Bay má ale aj dobrú správu. Tým, že Kučerov bol zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov, tak sa uvoľnil priestor pod platovým stropom a kontrakt podpísal už aj tretí obmedzený voľný hráč Anthony Cirelli. V novej sezóne zarobí 2,4 milióna dolárov + 1,5 milióna dolárov ako bonus. V ďalšom ročníku to bude 4,8 miliónov a rovnaký bonus. Sezóna 2022/23 mu vynesie dokonca až 7,2 milióna amerických dolárov.

Legendárny americký brankár Ryan Miller podpísal nový ročný kontrakt na rovný jeden milión dolárov s Anaheimom Ducks. Bude plniť pozíciu dvojky za Johnom Gibsonom. Táto dvojica spolu fungovala aj počas ročníka 2019/20. Miller má na konte sedemnásť odchytaných sezón v NHL. Posledné tri roky bol dvojkou "Káčerov". Posledné stretnutie absolvoval pred koronapauzou 10. marca. Rodák z East Lansing v Michigane nikdy nezískal Stanley Cup. Od roku 2002 do 2013 bol súčasťou Buffala Sabres, následne pôsobil aj v organizáciách St. Louis Blues a Vancouveru Canucks. V sezóne 2009/10 sa stal držiteľom Vezina Trophy. USA dvakrát reprezentoval na ZOH, získal jedno striebro a na troch MS medailu nezískal. Na Olympiáde vo Vancouveri (2010) sa stal MVP turnaja, vo finále však Američania prehrali s Kanadou gólom Sidneyho Crosbyho.

Kanadský tréner Dan Ceman sa stal novým trénerom rakúskeho tímu Black Wings 1992 Linz hrajúceho IceHL, kde strieda Pierrea Beaulieua. Stalo sa tak zhruba tri týždne po tom ako skončil v konkurenčnom celku Villacher SV. Tam ho nahradil 62-ročný Rob Daum, ktorý mužstvo viedol počas ročníka 2019/20. Villacher sa pri jeho odchode v tabuľke nachádzal na deviatom mieste z celkovo jedenástich účastníkov, získal devätnásť bodov. Momentálne je Linz na poslednom mieste IceHL, získal iba 14 bodov.

Vedenie HC 07 Detva muselo riešiť situáciu v defenzíve, pretože sa zranil Matúš Rais. Pod Poľanu prichádza kanadský obranca. Jeho meno však klub ešte neprezradil. Každopádne, verejne známe informácie sú, že má 21 rokov, je teda Kanaďan a v predošlom ročníku získal cez 60 bodov. Podľa našich informácií a navyše aj logickou možnosťou vylučovacej metódy, by to mal byť Brady Lyle. V minulom ročníku juniorskej OHL odohral za Owen Sound Attack 62 zápasov, získal až 65 bodov (22+43), čo sú fantastické čísla. Aj napriek tomu bol až štvrtým najproduktívnejším bekom OHL, kde odohral posledných päť sezón. V apríli tohto roku podpísal dvojročný kontrakt s Providence Bruins na úrovni AHL. Táto zmluva sa netýka Bostonu v NHL. Štart "farmárskej" súťaže však nateraz ostáva nejasný. Medzi sviatkami by si svoj debut za Detvu mohol odkrútiť útočník Patrick Curry, v poslednej sezóne kapitán prestížnej Boston University v NCAA.

Už onedlho sa v Tipos Extralige predstaví obranca Brandt Clarke, ktorý patrí do úzkeho okruhu favoritov na to, aby sa stal jednotkou draftu NHL 2021. Odborníci ho vidia najhoršie na treťom mieste. Portál hokejovysvet.sk preto zisťoval ako to so situáciou okolo 17-ročného mladíka naozaj je. Brandt Clarke a jeho brat Graeme Clarke na Slovensko priletia 26. decembra a ak pôjde všetko podľa plánu, tak nastúpiť v Tipos Extralige by mali ešte tento kalendárny rok. Zistiť sa nám podarilo samozrejme aj to, za ktorý tím kanadská dvojica bude hrať. Po dlhšom uvažovaní sme sa však rozhodli názov klubu, vzhľadom na naše dobré vzťahy s jeho predstaviteľmi, nezverejniť. Prezradíme len to, že ide o tím zo západného Slovenska.

Francúzsky útočník Valentin Claireaux sa dohodol ukončení spolupráce s HC Dynamo Pardubice. Kanadský útočník Connor Jones posilnil druholigový švédsky tím Västerviks IK a ruský brankár Ivan Nalimov sa stal hráčom lotyšského celku Dinamo Riga. Skúsený fínsky útočník Harri Pesonen vymenil v KHL Metallurg Magnitogorsk za Ak Bars Kazaň. Nové zmluvy s tímom SKA Petrohrad podpísala trojica Nikita Vashchenko, Danil Savunov a Alexei Tsyplakov. Rakúsky útočník Konstantin Komarek predĺžil spoluprácu s EHC Biel-Bienne do konca januára. ​​​​Nikita Popugayev bol z Dynama Moskva vymenený do tímu Neftekhimik Nizhnekamsk, opačným smerom putoval Alexander Kucheryavenko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články