Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spor Golonku so Šťastným trvá už sedem rokov: Bývalému hráčovi NHL pomáha známy právnik

BRATISLAVA - Už je to sedem rokov, čo sa pred kamerami stretol Jozef Golonka a Peter Šťastný.
Zdroj: 37757
Zdieľajte:

Bolo to v roku 2013 na zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Stretnutie nebolo náhodné. Zinscenoval ho režisér Robert Kirchhoff. Ten viedol s Golonkom debatu spoza striedačky. V tom sa na ľadovej ploche objavil Peter Šťastný, ktorý ho privítal vetou: "Nech žijú komunisti a eštebáci." Golonka mu odvetil, koho má na mysli. Šťastný dodal: "Súdruh."

Prečítajte si aj

Taliani uvoľnili troch hráčov, skončil aj slovenský tréner a jeho synovec

Práve to je dôvod, prečo sa tento spor ešte neskončil. Golonka po slovách Šťastného opustil zimný štadión v Bratislave. Cítil sa pošpinený, a tak sa obrátil na súd. „Odvolávací súd označil výroky za nepravdivé, hrubo urážajúce a znevažujúce osobnosť a sú neoprávneným zásahom do práva navrhovateľa na ochranu jeho dôstojnosti a cti“," zaznelo stanovisko súdu. Okrem toho mal Šťastný do desiatich dní zaplatiť Golonkovi v celej výške trovy konania, a takisto mu odoslať písomné ospravedlnenie. Peter Šťastný podal proti tomu odvolanie. Rozhodovať tak bude Najvyšší súd.

Prečítajte si aj

Detva angažovala amerického útočníka: Pod Poľanu ho poslal Detroit Red Wings

„Veď to je výsmech! Na prvé pojednávanie som čakal dva roky, pritom to bolo úplne jasné. To bol súd, ktorý mal byť hotový za pol roka,“ povedal pre pluska.sk Golonka. Bývalý hráč NHL sa údajne dal dokopy so známym právnikom Danielom Lipšicom, ktorý v súčasnej dobe potvrdil aj kandidatúru na Špeciálneho prokurátora. „Áno, pod dovolaním bol podpísaný,“ uviedla pre pluska.sk advokátka Jozefa Golonku Jana Polakovičová.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pluska.sk

Diskusia

Podobné články