Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Henrik Lundqvist v novej sezóne NHL hrať nebude, má problémy so srdcom

WASHINGTON - Veľmi smutná správa pre hokejových fanúšikov prišla zo zámoria. Legendárny brankár Henrik Lundqvist sa kvôli problémom so srdcom nepredstaví v novej sezóne NHL, pred ktorou prvýkrát zmenil dres, keď opustil NY Rangers a posilnil Washington Capitals. Štart mu neodporučili doktori a špecialisti.
Zdroj: 34707
Zdieľajte:

38-ročný veterán bol Rangers vyplatený zo zmluvy a ako neobmedzený voľný hráč dohodol s Capitals na ročnom kontrakte. V ročníku 2020/2021 mal zarobiť 1,5 milióna dolárov. Spolu s tromi miliónmi, ktoré po vykúpení obdrží od Rangers, tak bude v nadchádzajúcej sezóne poberať 4,5 milióna USD, teda rovnakú sumu, akú by dostal od "jazdcov" nebyť vyplatenia.

Prečítajte si aj

VIDEO S Blues vyhral historický Stanley Cup, teraz Steen ukončil hráčsku kariéru

"Kráľ Henrik" odohral celú svoju profiligovú kariéru v drese Rangers. Do newyorského tímu prišiel v sezóne 2005/2006 a v roku 2014 ho priviedol do finále Stanleyho pohára. V roku 2012 mu udelili Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže, v All-Star exhibícii sa predstavil päťkrát.

Dokopy odchytal za Rangers počas 15 sezón 887 duelov v základnej časti, pričom dosiahol úspešnosť zásahov 91,8 percenta a priemer 2,43 inkasovaného gólu na zápas. V play off pridal 130 štartov. So švédskou reprezentáciou vybojoval olympijské zlato v Turíne 2006. Lundqvist mal vytvoriť v hlavnom meste USA brankársku dvojicu s talentovaným Rusom Iľjom Samsonovom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články