Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MSJ mrzia, v Leviciach však ide všetko ideálne, hovorí Filip Belányi

LEVICE - Mladý brankár Filip Belányi sa tesne nezmestil medzi piatich brankárov, ktorých tréner Róbert Petrovický zobral pred MSJ do zvolenského kempu. Figuroval v pozícii náhradníka, čo berie ako sklamanie, ale taký je hokejový život.
Zdroj: 37688
Zdieľajte:

Táto sezóna je však pre kmeňového hráča HC ´05 Banská Bystrica dôležitá, nakoľko zbiera prvé seniorské skúsenosti. "Barani" poslali svoju 19-ročnú nádej do spriatelených Levíc, kde má oveľa väčšiu hernú prax ako by mu bolo dopriate pod Urpínom: "Je to pre mňa nová skúsenosť. Prvýkrát chytám pravidelne medzi seniormi. V Leviciach je všetko ideálne, nemôžem povedať na nič ani jedno krivé slovo," pochvaľuje si Belányi v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Levice získali hráčov z Liptovského Mikuláša a Banskej Bystrice

Doposiaľ nastúpil na päť stretnutí a má fantastické čísla. Priemerne inkasuje iba 1,99 gólu na stretnutie, pokryl až 94,5 percent striel súperov. Naposledy vychytal svoje prvé čisté konto, keď Levice porazili 4:0 dovtedy nezdolanú Žilinu: "Bol to pre nás ťažký zápas. Prvé stretnutie proti nim nedopadlo najlepšie. Vedeli sme, kto nás čaká. Zomkli sme sa a vyhrali sme. Veríme, že táto výhra nám pomôže do ďalšieho priebehu sezóny," spokojne hodnotil.

Za prvý čistý štít medzi seniormi určite čo-to do kasy prispeje: "Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vychytať nulu, ale určite budem musieť zaplatiť," usmieval sa Belányi. V bránke sa točí so skúsenejším Erikom Kompasom: "Dá sa povedať, že som viac-menej taká dvojka," zhodnotil. Pozitívne vníma aj trénera Kováčika: "Je to výborný chlap. Pracovať pod ním je skvelé," doplnil.

Belányi udržiava aj kontakt s materským klubom: "Najviac som v kontakte s trénerom brankárov Maxom Bačom. Komunikujeme a stále niečo konzultujeme," prezradil. Našťastie sa môžu rozprávať aj o stretnutiach, ktoré v SHL niekoľko týždňov neboli povolené: "Bolo to náročné obdobie. Dlhú dobu sme trénovali iba šiesti, čo bolo poriadne divné a zlé. Aj keď nevyzeralo nádejne, že sa znova začne hrať, tak som rád, že sa to takto vyriešilo," dodal Filip Belányi v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články