Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Malí hráči robia veľké veci

KOŠICE - Hokejisti Detvy na ľade protivníkov postupne obrali o body Nové Zámky, Michalovce a do tretice aj Košice. Útočník Ján Sýkora to na osemnásobného majstra vie. V minulom roku mu strelil hetrik, tentoraz otváral skóre.
Zdroj: 37684
Zdieľajte:

V Steel aréne bol priebeh súboja veľmi vyrovnaný. Brankári odvádzali svoju prácu na sto percent. Efektivita sa však postupom času opäť viac priklonila na hosťujúce hokejky. "Nemyslím si, že to bol zápas o jednom góle. Košice mali svoje šance, my pár brejkov. Roman to však pochytal a zatvoril bránku. Domácim navyše nefungovala koncovka. Gro úspechu je kvalitný brankár, ktorého máme," pochvaľuje si momentálne úspešné dni pod Poľanou Ján Sýkora, ktorý ich podčiarkuje aj gólmi. V jednom týždni mužstvo nazbieralo dvanásť bodov.

Prečítajte si aj

Do Michaloviec si to namieril ďalší bývalý útočník Košíc

"Z tejto série sme dve stretnutia zvládli na nulu (predtým doma 6:0 s Miškovcom) pozn. red. Je to zrkadlo tímovej roboty. Snaha a boj z našej strany sú nositeľmi bodov do tabuľky." Ernest Bokroš po zápase v Michalovciach poznamenal, že je veľmi dôležité mať vzadu istotu a kvalitu. Detva to ideálne namixovala. Petrík ako keby naštartoval medvede k víťaznej sérii, ale ani legionár Sholl nie je iba do počtu.

Prečítajte si aj

Humenné získalo obrancu Košíc, brankár Trenčan zamieril zo Zvolena do SHL

"V oboch chalanoch cítime oporu, a preto sa nám ľahšie hrá. Sme skromný tím, ktorý nie je nejako papierovo nabitý. Chlapcom, ktorým sa až tak nedarí, snažia sa pomáhať pracovitosťou a bojovnosťou. Vkladajú do hry srdiečko a kazia robotu súperov," uviedol na margo peknej štvorzápasovej výhernej šnúry Detvy 30-ročný Sýkora. Odchovanec klubu zakaždým, keď prišiel do Košíc ako súper, skóroval. Tradíciu neporušil ani v tomto prípade. Po peknom vymiešaní Riečického vsietil úvodný gól. "Jednoducho mi vyhovujú veľké ľadové plochy. Mám viac času na prácu s pukom," dodal jeden z ofenzívnych pilierov stredoslovákov Ján Sýkora.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články