Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žigmund Pálffy sa vyjadril k vyradeniu Čajkoviča: Budem žiadať video, či to bolo regulárne

BRATISLAVA - Slovenský talentovaný útočník Maxim Čajkovič sa tento rok nepredstaví na svetovom šampionáte juniorov v kanadskom Edmontone.
Zdroj: 37651
Zdieľajte:

Čajkovič bol členom takzvanej zvolenskej bubliny. Osudným sa mu stal modelovaný zápas, v ktorom strelil dva góly, ale predviedol niekoľko nebezpečných zákrokov na spoluhráčov. Samuel Krajč si zo súboja odniesol otras mozgu, čo ho stálo účasť na majstrovstvách sveta.

Prečítajte si aj

Košice reagujú na straty obrancov: "Oceliari" získali majstra z Banskej Bystrice

Realizačný tím následne vyhodnotil, že 19-ročný Bratislavčan porušil hodnoty reprezentácie a bol vylúčený z kempu. „Výkonný výbor máme až budúci týždeň, takže sa týmto budeme zaoberať. Otázka je, či z toho zápasu existuje video, ja dúfam, že áno, určite si ten zápas natáčali. Podľa videa by sme to mali posúdiť a nie takto, že si tréneri rozmyslia,“ povedal v rozhovore pre sport24.sk bývalý legendárny útočník Žigmund Pálffy.

Prečítajte si aj

Nové Zámky sa už po mesiaci rozlúčili s fínskym legionárom

„Neviem, či vyradenie Čajkoviča bolo správne rozhodnutie. Správne rozhodnutie vyradiť hráča pre mňa je, keď poruší životosprávu alebo urobí niečo podobné mimo ľadovej plochy. Ten chlapec však žiadnu životosprávu neporušil. Na ľade je veľa emócií, je pred majstrovstvami sveta, každý sa chce ukázať. Neviem sa teda na sto percent vyjadriť, lebo som na tom zápase nebol, ani som ho nevidel.

Prečítajte si aj

Dubnica získala dve kvalitné posily: Brankára z Dukly Trenčín a obrancu z Holandska

Hovorím len to, čo mi ako bývalému hokejistovi preletelo hlavou, a síce že keď Čajkovič neporušil životosprávu, neviem, či bolo šťastné rozhodnutie vyhodiť ho z tímu. Budem na výkonnom výbore žiadať video, aby sme to prebrali a bude treba posúdiť, či Čajkoviča vyhodili z tímu regulárne. Nechcem teraz nikoho haniť, ale podľa mňa bolo vyradenie Čajkoviča predčasné,“ dodal pre sport24.sk Pálffy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport24.sk

Diskusia

Podobné články