Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan trápi koncovka, Záhrebu stačil na výhru jeden gól

KHL
Belasí si po dvoch prehrách s Dinamom Minsk a Jokeritom Helsinki chceli napraviť chuť v Záhrebe. Okrem dnešného súpera však bojovali aj so zlou efektivitou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Medveščak Záhreb - Slovan Bratislava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Góly: 18. Segal (St. Pierre)

Zostavy:

Medveščak Záhreb: Brust – Flood, Martinovič, Carle, Morrison, Popovič, Hutchinson – Thomas, Anderson, Polushaj – Segal, St. Pierre, Pelletier – Perkovich, Murray, Kostovič – Trotter, Wright, Björkstrand

Slovan Bratislava: Janus – Baranka, Štajnoch, Bartovič, Surový, Netík – Sigalet, Sersen, Hudáček, Bližňák, Vondrka – Starosta, Foster, Jeglič, Tičar, Nagy – Brejčák, Lunter, White, Šťastný

Do prvej veľkej šance sa dostal v 4. minúte Slovan, keď Nagy z otočky nahodil puk pred bránku, no Tičar z dorážky Brusta neprekonal. Vzápätí na druhej strane odpovedal v nebezpečnej akcii Pelletier a o čosi neskôr v brejku aj Björkstrand, ale aktivita patrila v úvodných minútach hosťom. Tí mohli ísť do vedenia v presilovke v prvej polovici úvodnej časti, súpera zvierali v obrannom pásme, no Medveščak sa ubránil. Chorvátsky tím potom opticky vyronal hru a na začiatku 18. minúty aj gólovo udrel - do puku sa v priestore pravého kruhu oprel Segal a delovkou prestrelil Janusa na 1:0.

Záhreb odštartoval druhú časť hry výrazne aktívnejšie a Janus musel ukázať kus zo svojho umenia po strele Polushaja. O chvíľu neskôr Segal tečoval puk iba tesne vedľa bránky "belasých", ktorí sa dlho trápili v prechode do útoku a gólmana Brusta ohrozovali iba sporadicky. K zmene "zavelil" na začiatku 26. minúty Hudáček, ktorý po chybnom striedaní domácich obišiel v úniku aj brankára, ale z ostrého uhla už nedokázal zakončiť smerom na bránku. Vzápätí Sigalet vyskúšal lapačku Brusta, na druhej strane v polovici zápasu Janus zachránil pred Thomasom. Slovan viditeľne pridal a Surový aj v oslabení narobil problémy v obrane súpera. Ideálnu príležitosť na vyrovnanie mal päť minút pred druhou sirénou White po naskočení z trestnej lavice a úniku s Bartovičom, jeho strelu však zázračne kryl Brust.

Slovan mal hneď v úvode tretej tretiny možnosť presilovky, no po necelej minúte hral Foster nepovolene aj so zlomenou hokejkou a tak sa sily na ľade vyrovnali. Medzi kruhy si potom nakrčuľoval Nagy, no puk poslal iba do betónov brankára a Janus na druhej strane zlikvidoval pokus St. Pierra. Neujala sa ani strela Hudáčka a tréner hostí v snahe vyrovnať pozmenil aj zloženie jednotlivých formácií. Bratislavčanov ale v rozlete zabrzdilo prísne vylúčenie Baranku deväť minút pred koncom, Medveščak však svoj náskok nezveľadil. V 56. minúte ešte mohli duel poslať do predĺženia Surový i Foster, no ani oni nezbavili Brusta kúzla a Slovanu už nepomohla ani hra bez brankára v záverečnej minúte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články