Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Radivojevič opúšťa Trenčín, mieri do českej extraligy

Slovenský hokejista Branko Radivojevič sa z Dukly Trenčín sťahuje do českej extraligy.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V utorok sa dohodol na spolupráci s tímom Bílí Tygři Liberec, ktorý nedávno prebral Rostislav Čada a pôsobí v ňom kvarteto Slovákov. Informáciu priniesol oficiálny web Dukly.

Tridsaťtriročný krídelník sa od leta pripravoval s mužstvom žltočervených, v ktorých drese napokon aj odštartoval sezónu. Trenčanom pomohol v 12 zápasoch a s 11 bodmi (6+5) sa stal najproduktívnejším hráčom. S vedením klubu spod hradu Matúša Čáka bol však dohodnutý, že v prípade atraktívnej ponuky môže odísť do zahraničia. Tá napokon prišla z Liberca, v ktorého drese sa stane spoluhráčom brankára Jána Lašáka a útočného tria Martin Bakoš, Tomáš Bulík, Martin Bartek. Novým trénerom "bielych tigrov" sa nedávno stal Rostislav Čada, ktorý dovtedy viedol bratislavský Slovan v KHL.

Radivojevič hokejovo vyrástol práve v Trenčíne, odkiaľ sa v roku 1998 pobral do zámoria. V drafte o rok neskôr si ho v 3. kole z 93. miesta vybralo Colorado, v profilige sa však prvýkrát predstavil až v drese vtedajšieho Phoenixu Coyotes. V NHL hral ešte za Philadelphiu a neskôr aj za Minnesotu, dokopy v nej absolvoval 430 zápasov s bilanciou 54 gólov a 69 asistencií. V Európe následne obliekal dresy Spartaka Moskva, Atlantu Mytišči, Neftechimiku Nižnekamsk a Slovana Bratislava v KHL. Za Slovensko sa predstavil na šiestich MS, v medailovej zbierke má bronz z Helsínk 2003 ako aj striebro z rovnakého dejiska o deväť rokov neskôr.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články