Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Portokalis sa chce naučiť čo najviac od starších hráčov, stále ho trápi posun času

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Medzi päticou kanadských posíl Liptovského Mikuláša je aj nevysoký útočník William Portokalis, ktorý v Tipos Extralige debutoval v piatok proti Banskej Bystrici, okamžite strelil gól. 18-ročný center verí, že Liptáci konečne začnú vyhrávať a že sa na Slovensku naučí čo najviac od starších hráčov. Prečítajte si rozhovor z dielne hokejovysvet.sk.
Zdroj: 37613
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol posilniť Liptovský Mikuláš?

"OHL posunula začiatok na február a chcel som hrať zápasy. Keď som dostal ponuku z Liptovského Mikuláša, tak som bol veľmi prekvapený, ale taktiež nadšený, že som mohol prísť hrať do Európy."

Ako sa hrá bez divákov?

"Je to veľmi odlišný pocit ako s nimi. Ako hráči sa sami musíme namotivovať a udržiavať sa v hernom sústredení, keďže hluk od fanúšikov, na ktorý sme zvyknutí, chýba. Najdivnejšie to je, keď strelíte gól. Fanúšikovia tam nie sú, aby začali šalieť."

Prečítajte si aj

Na Slovensku sa mu páči krajina aj ceny, Valtola sa teší na Kanaďanov: Keď vyhráme prvýkrát, tak to pôjde ľahšie

Čo hovoríš na kvalitu súťaže?

"Kvalita ligy je veľmi dobrá. Pre mňa ide o mnoho odlišností, pretože doposiaľ som hral iba juniorské ligy, takže prvýkrát stojím proti starším a silnejším hráčom. Verím, že dokážem využiť svoje silné stránky vo svoj prospech."

Aký máš cieľ na Slovensku?

"Chcem sa naučiť čo najviac vecí od starších hráčov, aby som bol lepším hráčom."

Mikuláš je stále posledný v tabuľke. Ako zlepšiť výsledky?

"Napriek tomu, že začiatok sezóny je pre nás ťažký, tak si myslím, že veci sa môžu už čoskoro otočiť k lepšiemu a budeme hrať lepšie. Dobre sme hrali už proti Banskej Bystrici, na čom môžeme stavať."

Na ceste do klubu sú ďalší Kanaďania. Budú posily kľúčom k lepším výsledkom?

"Rozhodne to mužstvo pomôže. Do tímu príde trochu odlišný štýl hokeja. Sme mladí, hladný po hokeji. Už sa neviem dočkať prvého víťazstva."

Pri debute v lige si hneď strelil gól. Zatiaľ si odohral dve stretnutie, ako si sa cítil na ľade?

"Počas stretnutie proti Bystrici som bol unavený. Dlho som nehral zápas a na Slovensku som ešte krátko, čiže mám problém so zmenou času. Ešte je to divné, hlavne v noci."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články