Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vianoce: Najdobročinnejší hokejista P.K. Subban

BRATISLAVA - Je december a znova sa blížia Vianoce. Náš portál vám opäť prináša rôzne zaujímavosti a špeciálne články k najkrajším sviatkom roka.
Zdroj: 34725
Zdieľajte:

Počas Vianoc veľa športovcov pomáha chorým deťom. Príkladom je obranca P.K. Subban. Ten napríklad pred dvomi rokmi potešil ratolesti, ktoré trápi chudokrvnosť. Zobral ich na nákupy a previezol na saniach.

Nebolo to prvýkrát, čo sa rodák z Toronta rozhodol potešil deti. V roku 2016 ich na saniach previezol po Nashville a zobral na nákupy do klubového fanshopu. Všetko spoločne s ďalším obrancom tímu Romanom Josim.

"O tom sú pravé Vianoce," odpovedal vtedy Subban, keď sa ho jedno z detí spýtalo, ako sa mu podarilo zabezpečiť všetky tie veci zadarmo: "Je to o obdarúvaní," dodal Kanaďan, ktorý zaujímavý deň ukončil na koncerte country hviezdy Dierksa Bentleyho.

V roku 2017 Subban spoločne s Nashville Predators založil nadáciu "Blueline buddies", vo voľnom preklade "kamaráti z modrej čiary", keďže Subban je obranca. Tá pomáha sociálne slabším a znevýhodneným rodinám. K tomu vzniklo toto video z roku 2017.

Ešte väčší šok však pripravil Subban v roku 2015, kedy ako hráč Montrealu Canadiens v rámci svojej nadácie daroval neuveriteľných desať miliónov dolárov tamojšej nemocnici. Išlo o najvyšší dobročinný dar športovca v histórii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články