Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident HC Košice: Kompenzácie boli len zrnkom, v januári chcem 2500 ľudí v hľadisku

KOŠICE - Prezident HC Košice Július Lang sa nechal počuť, že doterajšia finančná kompenzácia bola len zrnkom. Od januára by rád privítal niekoľko divákov v Steel aréne.
Zdroj: 36918
Zdieľajte:

„Dovolím si povedať, že náš biznis plán je postavený triezvo a zodpovedne. Aj my však budeme mať obrovské problémy, ak nám nepovolia hrať s divákmi. Verím, že ľudia sa už čoskoro vrátia na tribúny. Väčšina klubov je zrejme po finančnej stránke schopná ako-tak prežiť do konca roka. Každý deň rokujeme o pomoci a kompenzáciách od štátu. Samozrejme, zároveň však potrebujeme otvoriť haly pre fanúšikov," avizuje košický prezident Július Lang v dialógu pre sport.sme.sk.

Prečítajte si aj

Kadaň podpísala dvojmesačnú zmluvu s vlaňajším hráčom HKM Zvolen

Hokej v Košiciach si prešiel mimoriadne turbulentným letom a jeho ďalšie pokračovanie viselo doslova na vlásku. Klub následne poprosil širokú verejnosť o finančnú pomoc, aby mohol hrať. Záchranné koleso napokon hodil tradične najväčší sponzor U.S.Steel, ktorý položil na stôl balík vo výške 860 000€. Keďže tribúny zívajú prázdnotou, stále je potrebné získavať finančné prostriedky. "Zväzy už prerozdeľovali prvú dávku kompenzácií, no išlo o maličké zrnko z toho, čo nutne potrebujeme. Na pomoc budeme odkázaní prakticky do konca sezóny. Nebavíme sa o sume 50- alebo 100-tisíc eur, ale omnoho viac, aby kluby dokázali prežiť," pokračoval vo výklade Lang.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals posilnil obranu o novú tvár

Druhá vlna pandémie koronavírusu panuje na Slovensku od septembra. Od októbra sa znovu zamedzil vstup divákom do hľadiska. Niektoré kluby v kútiku duše veria, že dôjde k postupnému uvoľňovaniu opatrení. Prvý muž košického klubu má dokonca vytýčenú cifru.

Prečítajte si aj

Nemecký reprezentant, ktorý hral MS na Slovensku, ukončil kariéru

"Som presvedčený, že len čo bude v obehu, budú sa opatrenia postupne uvoľňovať. Zatiaľ je ťažké hovoriť o počtoch. Pre nás je výhoda, že máme vyše osemtisícovú halu. Ja si u nás viem predstaviť na začiatok dva a pol tisíca fanúšikov a pomaly toto číslo zvyšovať," uzavrel rozprávanie pre sport.sme.sk Július Lang.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sme.sk

Diskusia

Podobné články