Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen a Nuutinen prepisovali i vyrovnávali štatistiky: Za tento hattrick zaplatím rád, smeje sa Fín

ZVOLEN - Prvýkrát v sezóne 2020/21 v rámci Tipos Extraligy strelil jeden z tímov dvojciferný počet gólov. V utorok sa o to postaral HKM Zvolen pri vysokej výhre 10:3 proti Liptovskému Mikulášu. Pri polovici presných zásahov bol fínsky útočník Mikko Nuutinen.
Zdroj: 37454
Zdieľajte:

Vsietil hattrick a pridal dve asistencie. Celkovo to bol šiesty hattrick prebiehajúceho ročníka, pred ním sa to podarilo dvakrát Haščákovi, Lallanceteovi, raz Pulišovi aj Klhůfkovi. Obranca Drew proti Michalovciam strelil až štyri góly. Zároveň sa Nuutinen postaral o spomínaných päť bodov, čo je tiež najviac v sezóne. Pred ním to ale zvládli už dvakrát Ranford, po jednom prípade Gašpar a Drew. Zvolen strelil až päť gólov v presilovkách, čo je takisto rekord.

Prekonal svoj zápis, pretože už sa mu podarilo vsietiť aj štyri takéto zásahy v jednom dueli, bolo to proti Trenčínu (9.10.). Rovnako tak sa v štyroch prípadoch pri powerplay presadila Detva na Slovane. Spoločne s týmto stretnutím Slovan - Detva (6:7) bol zápas Zvolen - Liptovský Mikuláš (10:3) gólovo zatiaľ najplodnejší.

"Je to pre nás veľmi dobré víťazstvo. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, strelili sme pekné góly v prvej tretine, ktorú sme vyhrali 4:1," hodnotil Nuutinen. Ten si svoj trojgólový zápis rozložil do každej periódy: "Hattrick chutí super, ale hlavnou vecou je, že sme vyhrali. Môj posledný hattrick padol pred mnohými rokmi vo fínskej druhej lige Mestis. Je pekné, že sa mi to znova podarilo. Ešte neviem aké drahé to bude, ale určite niečo zaplatím do ksay. Po takomto víťazstve to je v poriadku," usmieval sa skúsený Fín.

Dôvody na radosť mal samozrejme aj zvolenský tréner Peter Oremus: "Teší ma vysoký počet strelených gólov na našej strane, aj keď tam boli nejaké chyby, ale výsledok je zaslúžený. Víťazstvo si cením. Bolo badať, že Mikuláš má tretí zápas za päť dní, ovplyvnilo to ich hru, ale ja som bol z väčšej časti s výkonom mojich zverencov spokojný. Nebolo rozhodujúce, ktorá päťka sa presadila. Bola to kolektívna práca," hovoril skúsený lodivod.

Naopak, trápenie Liptovského Mikuláša pokračuje. Tím navyše kvôli kontumácii ostáva v mínusovej hodnote bodov, má ich -2: "Som sklamaný. Zápas nám absolútne nevyšiel. Čo sa týka korčuľovania, pohybu, bolo to slabé. Prehrávali sme osobné súboje, z toho vyplynuli aj naše fauly. Po nich sme dostali veľa gólov. Výsledok je taký, aký je. Mali sme však nabitý program, neustále hráme zápasy vonku a to bolo v tomto zápase cítiť. Chalani boli unavení, z toho tiež vyplynul náš slabý výkon," povedal Milan Jančuška, tréner Liptákov.

Bol to jeho 807. odkoučovaný duel v najvyššej slovenskej súťaži. Nachádza sa na čele tejto štatistiky. Druhý v poradí, Antonín Stavjaňa, práve v utorok pri prehre Nitry nad DVTK jubiloval 700. zápasom.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články