Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Klub českej Extraligy pôjde na vonkajší dvojzápas lietadlom, ušetrí šesť hodín v autobuse

OSTRAVA - Hokejisti českého tímu HC Vítkovice na najbližší vonkajší dvojzápas poletia lietadlom, čo je na české pomery veľký luxus. Od dôb federálnej ligy totiž tento klub na ligové stretnutia nikdy neletel. Vtedy takto cestoval hlavne do Prahy a Košíc.
Zdroj: 36545
Zdieľajte:

Cestovaniu v Česku pomôže nová linka na trase Varšava - Praha - Varšava s medzipristátím v Ostrave, ktorú zabezpečuje poľská letecká spoločnosť LOT Polish Airlines. Funguje pár dní, od 11. novembra a z Ostravy do Prahy sa letí len 55 minút, čo je oproti 3,5 až 4-hodinovej jazdy autom alebo autobusom výrazná zmena k lepšiemu.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves získala útočníka s viac ako 500 zápasmi v Českej Extralige, zahral si aj vo Fínsku či za národný tím

Vítkovice sa počas dvoch dní predstavia v Karlovych Varoch (27.11.) a Plzni (28.11). Cesta autobusom z Ostravy do Varov by trvala šesť hodín, čo zhruba sedí na vzdialenosť medzi Bratislavou a Michalovcami. Takto však hráči Vítkovíc, klubu z Ostravy, skrátia cestovanie o polovicu. Do Prahy poletia už vo štvrtok, teda deň pred zápasom a odtiaľ poputujú dve hodiny autobusom do Karlových Varov.

Za Vítkovice nastupujú aj slovenskí hokejisti - Patrik Koch, Peter Trška, Rastislav Dej a Peter Šišovský. Piatym legionárom je Kanaďan Alexandre Mallet. Medzi zaujímavé mená patria aj kapitán a dlhoročný obranca tímov NHL, Roman Polák či v minulom ročníku opory Dukly Trenčín, Josef Mikyska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc-vitkovice.cz

Diskusia

Podobné články