Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michalovce doma nestačili na DVTK, Slovan porazil Košice

BRATISLAVA - Hokejisti HC Slovan Bratislava zdolali v nedeľnom súboji 16. kola Tipos extraligy HC Košice 4:1. Domáci rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, ktorú vyhrali aj vďaka dvom gólom obrancu Camerona Leeho 3:1.
Zdroj: 37240
Zdieľajte:

Slovan tak ovládol aj druhé derby s Košicami v tejto sezóne. Potvrdil zlepšenú formu, vyhral tretí ligový duel za sebou a celkovo ôsmy z deviatich.

HC Slovan Bratislava - HC Košice 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly: 35. Gašpar (Sersen, O'Donnell), 50. Lee (Ranford), 53. Lee (Kytnár, Studenič), 53. O'Donnell (Maier, Harris) - 56. B. Mráz (Krasničan, Cibák). Rozhodovali: Šefčík, Müllner – Hercog, D. Konc ml., vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Pospíšil (Košice) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.

HC Slovan Bratislava: Durný – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Valach, Lee, Beňo, Maier – Studenič, Kytnár, Ranford – O'Donnell, Harris, Gašpar – Jendek, Urbánek, Zigo – S. Petráš, Bortňák, Kundrík

HC Košice: Sedláček – Baránek, Pavlin, D. Růžička, Michalčin, Deyl, T. Slovák, Cibák – Michal Chovan, Réway, M. Pospíšil – Klhůfek, B. Mráz, Jenyš – O. Jokeľ, Havrila, Milý – Belluš, Frič, Krasničan – Eliaš

Prečítajte si aj

KHL: Čajkovský skóroval, Hudáčkovci sa postavili proti sebe

Domáci boli v úvode o čosi aktívnejší, v 4. min sa o závar pred košickou bránkou postaral štvrtý útok Slovana, puk smerujúci do bránky po Bortňákovej dorážke v poslednej chvíli odpratal spred čiary Frič. "Belasí" následne hrali 26 sekúnd presilovku 5 na 3, ale túto veľkú výhodu nevyužili. Košičania sa smerom dopredu iba ťažko presadzovali, ich kombinácie viazli a Durný v prvej tretine väčšinou čelil iba strelám z diaľky. Zato Sedláček musel byť v pozore, v 17. min si vydýchol, keď osamotený Harris po Gašparovej prihrávke nedokázal zblízka zakončiť do odkrytej bránky.

V druhom dejstve pokračoval defenzívny hokej s minimom šancí. Slovan mal strelecky navrch, v 32. min unikol vo vlastnom oslabení Harris, no v nájazde netrafil bránku. O tri minúty neskôr sa o šarvátku postarali Kytnár s Pospíšilom, obaja putovali na trestnú lavicu. V následnej hre 4 na 4 predviedli domáci vydarenú kombinačnú akciu, po osi O'Donnell - Sersen zamieril presne k žŕdke Gašpar a otvoril skóre.

Hostia sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, proti nim však stále sformovaná obrana Slovana na čele s pozorným brankárom Durným. V 49. min vychytal Klhůfeka, ktorý na dvakrát nedokázal poslať puk za jeho chrbát. Domáci druhýkrát gólovo udreli v 50. min, keď si obranca Lee sťahovačkou zasekol protihráča a nedal Sedláčkovi šancu - 2:0. Slovan sa dostal do laufu a súper už nedokázal brzdiť jeho útoky. Na 3:0 zvýšil v 53. min opäť Lee a o 13 sekúnd neskôr pridal štvrtý zásah O'Donnell, ktorý šikovne nastavil čepeľ na pas Harrisa. Košická striedačka zareagovala na nepriaznivý vývoj oddychovým časom. Hostia v závere ožili, no podarilo sa im už iba znížiť zásluhou Mráza, gól musel ešte odobriť videorozhodca.

Hokejisti DVTK Jegesmedvék Miškovec zvíťazili v zápase 16. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 2:1.

HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 40. Bartánus (Takáč) - 14. Reszegh (Rauhauser, Wehrs), 35. Galanisz (Jordan). Rozhodovali: Lokšík, Kalina - Frimmel, Janiga, vylúčení: 9:10 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mihálik, Southorn, Ventelä, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia – Takáč, Hickmott, Bartánus – Šoltés, Lalancette, Majdan – Regenda, Galamboš, Török – Chalupa, Češík, Mašlonka - Ragan

DVTK Jegesmedvék Mišokvec: Rajna – Wolff, D. Kiss, Wehrs, Szirányi, Láda, Rauhauser, Vojtkó – Csányi, Osterberg, Jordan – Rokaly, Vas, Reszegh – Lövei, Galanisz, Magosi – Ritó, Miskolczi, Révész

Domáci tím sa v prvom domácom zápase po výmene trénera prezentoval sympatickým gestom, keď na tribúnu umiestnil transparent s poďakovaním Miroslavovi Chudému. V úvode sa k sľubným šanciam dostali hostia, ale brankár Tomek podržal svoj tím. Na bezgólovom skóre nič nezmenili ani prvé presilovky, no početná výhoda Miškovca v 14. minúte už znamenala zmenu skóre. Strelu obrancu Wehrsa tečoval Reszegh a Tomek nestihol zareagovať - 0:1.

V druhej tretine pribudlo nervozity aj vylúčení na oboch stranách. Náskok hostí mohol v 22. minúte zvýšiť Magosi, ale v sľubnej šanci neprekvapil Tomeka. V 35. minúte však predsa len bolo 0:2, keď Galanisz využil zmätok okolo Tomekovej bránky. Domáci znížili deväť sekúnd pred koncom druhej časti, keď Bartánus využil voľný priestor pred Rajnom - 1:2.

Hosťom sa v tretej tretine darilo držať Michalovčanov mimo výhodných streleckých pozícií. Tí skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no ani v nej sa už skóre nezmenilo.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články