Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Výborný výkon Liptákov a fantastický Kozel takmer zdolali Zvolen: Boli sme uvoľnení, chceli sme konečne hrať

ZVOLEN - Hokejisti Liptovského Mikuláša už nemohli nenastúpiť. Ak by nezasiahli ani do stretnutia proti Zvolenu, tak by im hrozila tretia kontumácia a tým pádom vylúčenie z Tipos Extraligy v sezóne 2020/21. Žiaden tlak si ale hráči nepripúšťali, na duel sa tešili a patrične si ho užili. Navyše, veľmi málo chýbalo, aby proti favoriti spod Pustého hradu brali tri body.
Zdroj: 33922
Zdieľajte:

Až do záverečných sekúnd to bolo 2:0 v prospech zverencov trénera Milana Jančušku. Až potom Zvolen vyrovnal a o svojej výhre rozhodol v nájazdoch: "Tento zápas sme mali dobre rozohraný, len škoda posledných troch minút. Chlapci hrali od začiatku poctivo, disciplinovane, herne dobre takticky. Výborne si zastal svoje miesto brankár Kozel. Víťazstvo nám uniklo v posledných troch minútach riadneho hracieho času. Získali sme však prvý bod a je pevne verím, že sa od neho odrazíme k lepším výsledkom a víťazstvám," hodnotil lodivod.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals v skvelej prestrelke proti Bolzanu prehrala, dvakrát stratila vedenie

Celé stretnutie sa skvelým výkonom prezentoval mladý brankár Patrik Kozel, ktorý predviedol až 53 úspešných zákrokov, inkasoval dvakrát a neskôr v nájazdoch: "Bol to dobrý zápas, ale škoda posledných minút a nájazdov. To ma veľmi mrzí. V bránke som sa cítil dobre, aj keď sme dlhšie nehrali. Bol som však oddýchnutý a pripravený ako vždy," hovorí mladík, ktorý v najbližších týždňoch zabojuje o účasť na MSJ v kanadskom Edmontone.

Odchovanec práve Liptovského Mikuláša, ktorý posledné dve sezóny strávil vo Fínsku, necítil pred stretnutím žiadny tlak: "Nálada v autobuse bola dobrá, všetci sme sa koncentrovali na zápas. Mali sme pauzu, už sme teda chceli nastúpiť. Boli sme radi, že sme konečne mohli hrať zápas tak, ako sa patrí. Napätie nebolo žiadne. Situácia bola normálne. Boli sme uvoľnení, čo bolo super," prezradil Kozel. Pousmial sa, že opäť nastupoval klasicky do autobusu a nie auta.

Najskúsenejší Rudolf Huna napriek strate bodov v závere vyzdvihol výkon mladého tímu: "Zápas sme mali dobre rozbehnutý, o body sme prišli až v posledných minútach. Nevadí, plusy prevyšujú mínusy, takže od toho sa musíme odraziť. V piatok máme ďalší zápas. Verím, že zopakujeme takýto výkon a zoberieme zase nejaké body. Zvolen má kvalitné mužstvo, ukázal to v posledných troch minútach, odtiaľto je aj bod zlatý," povedal do médií.

Hráčom Liptovského Mikuláša pomohlo určite aj to, že myšlienky na udalosti nedávne vytesnili: "V podvedomí to je, ale povedali sme si, že už sa musíme sústrediť na každý zápas, odovzdať maximum. Urobili sme pre to všetko. Nepripúšťali sme si iný scenár ako to, že by sa do tretice nehralo. Sme radi, že môžeme odvádzať svoju robotu. V pondelok bol v našej šatni primátor mesta a povedal nám, že sezónu dohráme pod hlavičkou MHK 32 a prisľúbil aj finančnú stabilitu do konca základnej časti extraligy. Verím tomu, že tieto slová budú aj naplnené," dodal Rudolf Huna.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články