Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ville Leina opúšťa NHL, zlákal ho Medveščak

KHL
Fínsky hokejista Ville Leino po šiestich rokoch opúšťa zámorskú NHL a vracia sa do Európy. V hráčskej kariére bude pokračovať v klube KHL Medveščaku Záhreb, s ktorým sa dohodol na pôsobení do konca sezóny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Ako informovala oficiálna webstránka tímu z chorvátskej metropoly, 31-ročný útočník, ktorý vie hrať centra i krídlo, by sa mal na novom pôsobisku hlásiť do 48 hodín a následne začať s mužstvom trénovať. "Leino mal množstvo ponúk, no o Medveščaku a jeho fanúšikoch počul samé chvály a rozhodol sa prísť sem. Je šťastný, že môže byť súčasťou tohto klubu a pomôcť nám splniť vytýčené ciele. Je lídrom a strelcom s bohatými skúsenosťami, ktoré veríme, že sa ihneď prejavia v našej hre. Počas presiloviek s ním počítame na modrej čiare," uviedol na adresu novej posily športový riaditeľ Medveščaku Aaron Fox.

Leino odohral v základnej časti NHL v dresoch Detroitu, Philadelphie a Buffala dovedna 286 zápasov s bilanciou 40 gólov a 79 asistencií. Lepšie štatistiky má v play off, kde v 37 štartoch nazbieral 28 bodov (10+18). V roku 2010 pomohol Flyers k postupu do finále Stanleyho pohára.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články