Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Zvolena ho prilákal najlepší kamarát, v najbližších rokoch si chce zahrať NHL

ZVOLEN - Kanadský útočník Adam Helewka (čítaj Heluka) zatiaľ za HKM Zvolen odohral dve stretnutia. Pod Pustý hrad prišiel aj kvôli kamarátovi Benovi Betkerovi, s ktorým nikdy nehrali v jednom tíme, ale trávia spolu veľa voľného času medzi sezónami. 25-ročný center má podpísanú zmluvu v AHL, stále myslí na šancu v NHL, kde by sa chcel v najbližších rokoch prepracovať. Viac sa dozviete v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 37331
Zdieľajte:

Ako dlho budete vo Zvolene?

"Som tu na hosťovaní do 16. januára 2021, potom pôjdem do zámoria, keďže sezóna v AHL by mala začať vo februári."

Prečo ste sa rozhodli využiť ponuku práve od Zvolena?

"Keďže v Severnej Amerike sa ešte dlho nebude hrať, tak ja som už konečne chcel hrávať zápasy. V tíme mám najlepšieho kamaráta a povedal som si, že je to pre mňa dobré miesto. Naposledy som hral v 12. marca, čo je už poriadne dávno. Nikdy som nebol takto dlho bez zápasu."

Čo ste robili cez tú dlhú pauzu?

"V Kanade som fungoval medzi mestami Kelowna a Vancouver. V lete som chodil na ľad, korčuľoval som a trénoval, užíval som si rodinu. Tých mesiacov bez zápasov už ale bolo poriadne veľa."

Čo ste vedeli o slovenskom hokeji pred príchodom?

"Veľmi málo, na Slovensku som vôbec prvýkrát. Zatiaľ je to niečo cez týždeň. Dokopy som nevedel nič o lige, ale postupne sa učím a zatiaľ som veľmi spokojný."

Aký máte cieľ v ďalších týždňoch?

"Som tu len na krátky čas, sú to ešte zhruba dva mesiace, takže chcem pomáhať tímu akokoľvek to bude potrebné, byť pravidelne súčasťou zostavy. Doposiaľ sa mi vo Zvolene nesmierne páči, nemôžem povedať nič zlé na spoluhráčov, trénerov, či realizačný tím."

Váš veľmi dobrý kamarát je Ben Betker. Aký vplyv mal na príchod do Zvolena?

"Sme veľkými priateľmi, trénovali sme spolu aj v lete. Keď som sa prvýkrát dozvedel, že s ním môžem hrať, tak som neváhal ani chvíľu. Nikdy sme totiž nehrali spolu v jednom tíme, čiže som nesmierne rád, že to teraz vyšlo. Prvý kontakt však prebehol s HKM cez agenta a až potom som sa rozprával s Benom."

Mali ste aj iné ponuky na hosťovanie?

"Jedna prišla už pred Zvolenom, no nevyšlo to a dá sa povedať, že ponuka od Zvolena bola prvá reálna."

Na Slovensku ste niekoľko dní. Prekvapilo vás niečo?

"Ak prekvapilo, tak v dobrom. Mesto aj štadión sa mi veľmi páčia. Zvolen je veľmi pekné čisté mesto so staršími budovami, čo sa mi veľmi páči. Je to typický európsky štýl. Všetci okolo klubu sú veľmi milí a nápomocní, takisto som sa zatiaľ stretol s príjemnými ľuďmi aj keď sme boli v meste. To ma teda prekvapilo, ale v dobrom."

Momentálne máte podpísaný kontrakt v AHL s Clevelandom Monsters. Je vašim cieľom v najbližších rokoch preniknúť do NHL?

"Presne taký je môj cieľ. Pôjdem na kemp, ale na túto sezónu mám podpísanú zmluvu čisto v AHL. Budem sa však snažiť bojovať, hrať dobre, zlepšovať sa a uvidíme, či mi to prinesie možnosť podpísať kontrakt s tímom NHL. Urobím však pre to maximum."

Kto je Adam Helewka mimo ľadu?

"Milujem golf. Hlavne medzi sezónami som na ihrisku veľmi často. Ak ale nehrám, tak chodím vonku s kamarátmi, rád si pozriem filmy a takisto dosť čítam. V neposlednom rade sa cez leto veľmi rád zdržiavam u nás v Kanade s priateľmi pri jazere."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články