Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petran: Máme sa báť toho, že máme platné zmluvy a chuť hrať hokej? Nebojíme sa ničoho

KOŠICE - Veľký otáznik visel nad nedeľným súbojom Košíc s Liptovským Mikulášom, ktorý sa napokon potvrdil len tesne pred úvodným vhadzovaním.
Zdroj: 33925
Zdieľajte:

Liptovský Mikuláš na konci pracovného týždňa nenastúpil v Detve. S dvojdňovým odstupom mali Liptáci vykorčuľovať na ľad v Košiciach. Do obedňajších hodín to aj vyzeralo, že nikam nepôjdu. "Pred 12. hodinou nám bolo povedané, že nemáme cestovať. My hráči sme si povedali dosť a išli sme do Košíc," uviedol pre RTVS skúsený obranca HK 32 Marcel Petran.

Prečítajte si aj

Hráči Liptovského Mikuláša prišli do Košíc autami a bez trénerov, ale hrať im nedovolili pravidlá

Spôsob prepravy hokejistov bol skutočne nezvyčajný. Žiadny klubový autobus, ale na vlastných autách a na vlastné náklady sa merala cesta do metropoly východu. Obe mužstvá sa obliekli do výstroja a absolvovali predzápasovú rozcvičku, no po nej hlavný rozhodca Tomáš Orolin duel oficiálne zrušil, pretože hostia nemali k dispozícii realizačný tím vrátane trénerov Jančušku a Paukovčeka.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš nakoniec vycestoval do Košíc: Mikrobusom a na vlastné náklady

"Nemali sme inú možnosť, keďže nebol pripravený predzápasový zápis v súlade so stanovami a smernicami SZĽH," povedal arbiter Orolin. Klub z Liptova sa ocitol vo veľmi zlej pozícii. Dvakrát nezúčastniť sa zápasu podľa pravidiel znamená vylúčenie zo súťaže. "Všetko sa môže stať, ale neviem, prečo by mali byť nejaké postihy, keď chceme hrať," zamyslel sa najskúsenejší Lipták Rudolf Huna, ku ktorému sa pridal aj Marcel Petran: "Máme sa báť toho, že máme platné zmluvy, chceme hrať hokej a že sme prišli na zápas? Nebojíme sa ničoho," dodal pre RTVS 34-ročný obranca.

ANKETA: Mal by byť Liptovský Mikuláš vylúčený z Tipos extraligy?

  • Áno, pretože pravidlá hovoria jasne.

    18%

  • Nie, malo by sa počkať na oficiálne závery celej situácie.

    82%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články