Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vhupol do politiky, je z neho murár aj elektrikár. Michal Hudec v Bratislave naplno pracuje na vlastnom projekte

BRATISLAVA - Po ukončení kariéry vyhral s HC ´05 Banská Bystrica v pozícii asistenta hlavného trénera Dana Cemana majstrovský titul, v minulej sezóne pôsobil v rovnakej pozícii aj v Bratislave Capitals. Michal Hudec si takisto vyskúšal aké je to trénovať deti, ale počas posledných mesiacov pracuje na špeciálnom projekte. V hlavnom meste si čoskoro otvorí strelnicu, na ktorú momentálne prerába bývalý bar.
Zdroj: 30850
Zdieľajte:

Ten postupne chytá prvky priestoru na "hokejové vzdelávanie". 41-ročný bývalý hráč Slovana, Vsetína, Českých Budejovíc, Banskej Bystrice či Nových Zámkov svojpomocne maká a prerába. Na strelnici v SHOTS and DRILLS budú môcť trénovať hlavne mladí hráči, na suchu aj na syntetickom ľade. Hudec bude navyše pomáhať napríklad so správnym výberom hokejky: "Keby som mal možno inú hokejku počas kariéry ja, mohol som dať v každej sezóne o desať gólov viac, pretože si pamätám mnohé situácie, kedy som strieľal do brucha brankára. Budeme hľadať ideálnu hokejku, čiže jej zahnutie, tvrdosť a tak ďalej," hovorí v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

"O možnosti takto pomáhať mladým ročníkom som rozmýšľal, už keď som skončil kariéru, ale nenašiel som priestory a povedzme si úprimne, že v Bratislave to nie je lacné. Teraz sa však naskytla možnosť a výborné miesto. Drvivú väčšinu vecí som si navyše robil sám, čiže je zo mňa murár, elektrikár aj maliar," smeje sa Hudec: "Naplno pracujem šesť týždňov. Sem-tam mi chodí pomôcť syn, ale väčšinou som sám. Začínam ráno. Postupne som vyhadzoval bordel. Keďže to bol kedysi bar, tak vecí na vyhodenie bolo veľa. Bolí ma celé telo, no stálo to za to. Požičal som si sprej a vymaľoval som 300 m2," pokračoval.

Príspevok, ktorý zdieľa SHOOTS and DRILLS (@shotsanddrills)

V prácach sa už prehupol za polovicu, skončiť by chcel najneskôr pred Vianocami: "Pomaličky sa to rysuje. Teraz riešim šatňu, prezliekáreň, čakám na syntetický ľad. Budúci týždeň mám stretnutie kvôli mantinelom. Chcem začať fungovať čím skôr, rozhodne pred Vianocami. Trochu mi robí problémy ten syntetický ľad, no mám alternatívu oproti pôvodnému plánu, čiže to je otázka týždňa, kedy ho položím," prezradil Michal Hudec.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že v súčasnej dobe, kedy nič nie je isté a nariadenia sú ešte neistejšie, by mohol ísť do rizika, hlavne finančného: "Pre mňa je výhoda, že tam budeme môcť fungovať v malých skupinkách, v ktorých by som splnil aj súčasné nariadenia. Je tu síce isté riziko, ale nechcel som to robiť vo veľkom, že zamestnám troch trénerov a jedného fitnessa kouča a neviem čo všetko ešte. Budem tam sám. Navyše, zohnal som sponzorov, takže som do toho nedal až tak veľa peňazí ako by sa mohlo zdať. Tá investícia nebola vysoká, jedine som však ja nechodil do práce, keďže toto je teraz kvázi moja práca. Zároveň som ušetril na robotníkoch. Zhruba 90 percent toho všetkého som robil úplne sám," prezradil zručný ex-hokejista.

Draftovať ho chcela už jedna stavebná firma, ktorá mu budovu prenajíma: "Smiali sme sa, že keby som bol k dispozícii, tak by ma zobrali," prezradil Hudec: "Ja osobne by som s tým problém nemal. Teraz som si to vyskúšal na vlastnej koži, predtým som veľa vecí porobil aj na dome úplne sám, čiže takéto roboty ovládam. Samozrejme, také veci ako elektrické pripojenia som prenechal odborníkom, ale spojiť káble, odrezať dosku, natiahnuť sieť alebo niečo zalepiť, s tým nemám problém," nechal sa počuť.

Manuálna práca nie je cudzia z radov hokejistov napríklad ani Jánovi Sýkorovi: "On pracuje len s lopatou a pivom v ruke, takže neviem, či by to zvládol. Ale nie, Jana aj jeho otca poznám a určite by vedeli spraviť to, čo som urobil ja," doplnil dobre naladený Michal Hudec v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Príspevok, ktorý zdieľa SHOOTS and DRILLS (@shotsanddrills)

Podľa svojich prvotných odhadov nebude mať o klientelu núdzu: "Čím skôr otvorím, tým lepšie. Hlásili sa mi už nejaké decká, ktoré som trénoval. V Bratislave je pri podobných veciach všetko len na báze nejakých 30-minútových tréningoch trikrát do týždňa. Aj rodičia hľadajú rôzne formy, aby sa deti v tejto dobe mohli hýbať. Navyše, nemusí prísť len tínedžer, pokojne aj senior. Ako som spomínal, okrem tréningov budem riešiť, aká hokejka sa k danému hokejistovi hodí. Možno keby som vedel viac pred pár rokmi, mohol som aj ja zmeniť hokejku ako 32 alebo 35-ročný. Dá sa to kedykoľvek," myslí si Hudec.

Medzi ďalšie možnosti jeho strelnice bude patriť posilňovňa: "Jedna miestnosť bude vyhradená na cvičenia balansu a na stred tela, ktorý je v hokeji najdôležitejší. Rovnako tak mám jednu menšiu miestnosť, kde by si decká mohli chodiť len tak miešať puk. Nechcem, aby nič z toho, čo sa bude dať u mňa robiť, bolo strojové, ale aby to deti bavilo," uvedomuje si: "Ak by chcel niekto prispieť, nech sa mi pokojne ozve. Budem veľmi rád," doplnil Michal Hudec.

Pre strelnicu našiel aj ideálnu polohu: "Verím, že keď sa to otvorí, tak budem, hlavne poobede, vybookovaný full time, pretože to je medzi štadiónom Slovana a Ružinovom. Deti to majú na peši s hokejkou v ruke veľmi blízko a keď je Bratislava zapchatá, je to veľká výhoda." Ešte pripomenul jednu vec: "Momentálne mi to takto vyhovuje. Robím si veci sám a nikto mi do toho nerozpráva. Dúfam, že to tak bude aj ďalej a že sa nestane, aby mi rodičia hovorili, čo mám robiť ako sa to niekde stáva. A ak niekto nebude spokojný, tak pôjde inam," dodal na margo strelnice SHOTS and DRILLS.

Príspevok, ktorý zdieľa SHOOTS and DRILLS (@shotsanddrills)

Medzitým sa Michal Hudec obzeral aj po zotrvaní na "klasickej" trénerskej dráhe: "Po konci v Capitals som trénoval deti v Pezinku, čo bolo fajn, ale momentálne som na voľnej nohe a riešim tento svoj projekt. Uvažoval som nad Slovanom, že by som pôsobil pri mládeži, ale tam je plno. Som na voľnej nohe," hovorí. Avšak, okrem toho rozbehol aj politickú dráhu. Stal sa členom obecného zastupiteľstva v Malinove, jeho oficiálna funkcia, ako sa píše na stránke obce, je Člen komisie školstva, kultúry, mládeže a športu: "Zobral som si na starosť šport. Riešil som výzvu SZĽH, ktorý staval ihriská s mantinelmi, ale nepodarilo sa nám uspieť, pretože sme stroskotali na tom, že sme nemali pozemok," vysvetlil.

Zároveň pokračoval: "Nevzdali sme sa. Vizualizácia je urobená, čiže sa budeme pokúšať ďalšími možnosťami. Postavili sme volejbalové ihrisko, pred týždňom sme osadili basketbalové koše. Akurát pracujem na tom, že urobím výzvu pre Malinovčanov v triafaní na kôš, bude z toho súťaž. Teraz ma oslovil človek, ktorý by chcel postaviť ihrisko pre deti na bicyklovanie a v neposlednom rade pracujeme aj na hokejbalovom ihrisku," zhrnul svoje na najbližšie mesiace.

Považuje to za veľmi dôležité pre rozvoj mládeže: "Chýbajú možnosti. Všetci frfleme na deti, že sa nehýbu, ale musíme pre ne niečo spraviť aj my, postaviť ihriská a spraviť im podmienky. Každý vie nadávať a písať statusy na sociálnych sieťach, ale nie vždy je jednoduché niečo reálne aj urobiť. Každý kto súdi niečo, čo nikdy neskúsil, by si to mal najskôr vyskúšať sám na vlastnej koži a potom sa k tomu vyjadrovať a nie len nadávať. Až potom môže súdiť. Ani politika na obecnej úrovni nie je jednoduchá a tá vrcholová musí byť ešte oveľa nepríjemnejšia," dodal Michal Hudec v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články