Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šikanoval postihnutého spolužiaka, ruky preč od neho dali v NHL aj NCAA: Dostane záchranné koleso z KHL?

PETROHRAD - Mladý americký obranca Mitchell Miller by mohol dostať "záchranné koleso" z Ruska. Podľa posledných správ by mohol mať o služby mladíka záujem SKA Petrohrad.
Zdroj: 31265
Zdieľajte:

V zámorí sa pred pár dňami začalo riešiť, prečo ho Arizona Coyotes vôbec tento rok z celkového 111. miesta draftovala. O ňom sa už pred výberom mladíkov vedelo, že na strednej škole šikanoval mentálne postihnutého spolužiaka tmavej pleti. Arizona sa práv na Millera vzdala a následne tak pri rodákovi zo Sylvanii v Ohiu urobila aj University of North Dakota (NCAA), kde mal v novom ročníku pôsobiť. Vedenie oznámilo, že mu nedovolí zapojiť sa do hokejového programu a oficiálne ho z tímu vyradila, na škole však môže študovať.

Pred zhruba štyrmi rokmi bol tento obranca dokonca súdený za to, že šikanoval Isaiaha Meyera-Crothersa. Okrem iného ho mal s ďalšími kamarátmi biť päsťami, rasisticky urážať, pričom používal aj "N-slovo", udrieť o stenu či dokonca jesť sladkosti z pisoára. Existujú aj videá či výpovede spolužiakov. Miller bol dokonca v roku 2016 uznaný vinným. Dostal niekoľko hodín verejnoprospešných prác.

Najhoršie na celej situácii je fakt, že kluby NHL o tejto skutočnosti vedeli, preto Millera prehliadali počas prvých troch kôl. Jeho hokejové kvality sú totiž vysoké až tak, že mohol byť vybraný oveľa skôr. O škandále zo strednej školy vedel aj prezident Coyotes - Xavier Gutierrez, sám to priznal. Organizácia z Arizony ale vo štvrtok vydalo vyhlásenie, kde sa nakoniec vzdalo práv na Millera. Zároveň sa ospravedlnilo spomínanému Isaiahovi Meyer-Crothersovi, že si vôbec Millera vybrali.

"Krváca mi z toho srdce, keď som sa dozvedel, že bol draftovaný. Je hlúpe, že si Coyotes nedokázali zistiť, čo sa stalo v minulosti," povedal krátko po drafte Meyer-Crothers. Pre Arizonu Coyotes teda draft 2020 dopadol katastrofálne. Voľbu v 1. kole nemali, keďže ju vymenili, ťah z 2. kola im bol odobraný kvôli tomu, že nelegálne testovali hráčov pred draftom a treťokolovú voľbu minuli na hráča, ktorého sa zakrátko vzdali, teda Mitchella Millera.

Zaujímavosťou je, že dokonca aj na renomovanom webe eliteprospects.com svieti pri profile Millera logo proti šikanovaniu. 18-ročný bek odohral posledné dve sezóny v USHL za Cedar Rapids RoughRiders a Tri-City Americans, kde sa dostal do All-Stas tímu celej ligy v sezóne 2019/20, pričom od tohto ročníka je súčasťou University of North Dakota v NCAA. Na konte má aj niekoľko štartov za juniorské reprezentácie USA, v roku 2019 hral dokonca na Hlinka Gretzky Cupe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články