Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rodina je na prvom mieste, kvôli nej odmietol zahraničie a našiel si civilnú robotu. Čížek trénuje ako nikdy, aj MMA

PRAHA - Na Slovensku hrával za Banskú Bystricu, Nové Zámky, Žilinu a Košice. Český obranca Václav Čížek na ľade čistil predbránkový priestor a v každej kabíne bol neodmysliteľnou súčasťou akejkoľvek zábavy. Od skončenia predošlého ročníka je bez klubu a všetko nasvedčuje tomu, že nejaký čas to ešte bude rovnako.
MetaTitle: SR hokej TL príprava Zvolen Košice BBX.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

31-ročného beka to nejako výraznejšie neťahá na ľadové plochy: "Po sezóne som stál pred rozhodnutím ako to bude ďalej. Chcel som sa vrátiť do Česka a nájsť si niečo tu, čo najbližšie k domovu, pretože už ma prestal baviť kočovný život ďaleko od rodiny, rodičov. Hlavne kvôli deťom, pretože v podstate nepoznali deda a babičku. Videli ich dvakrát do roka, čo je pre mňa neprijateľné. Nemohol som ich oberať o tie zážitky, ktoré som zažil s nimi ja a ktoré teraz zažívajú oni. Teraz teda fungujeme v Prahe," úprimne sa vyznal pre hokejovysvet.sk obranca Václav Čížek.

Počas posledných mesiacov mal ponuky zo Slovenska, Francúzska či Poľska: "Išlo o to, že do zahraničia som kvôli spomenutým dôvodom ísť nechcel, ale 1. ligu by som bral. Nehovorím, že tie ponuky zo zahraničia boli zlé, ale povedal by som to tak, že ak nemám na to hrať v Česku, tak nemá zmysel, aby som pokračoval s hokejom. Nateraz som si však našiel robotu. Viem, že ma ľudia možno nebudú chápať, ale ja mám priority nastavené tak, že rodina je na prvom mieste. Uvidíme, čo bude, keď sa to celé uvoľní. Nechcem ísť niekde za každú cenu," pokračoval v rozprávaní rodák z Bořanovic.

Ako už načrtol, momentálne pracuje: "Peniaze nerastú na strome. Súčasnú situáciu pociťujeme. Rodina mojej ženy má reštauráciu a nie je to pre nich vôbec jednoduché. Môžu fungovať iba tak, že vydávajú jedlo cez okienko. Ja som si preto našiel brigádu. Musím sa starať o rodinu, takže som sa adaptoval. Na začiatku som sa toho bál, ale nebolo to také ťažké ako som si myslel," tvrdí Čížek.

Navyše, našiel aj ďalšie pozitíva: "Síce si teraz nemôžem ísť po tréningu zdriemnuť, ale deň mi utečie rýchlo a som rád, že vidím zarobené peniaze. Po práci idem s ešte väčšou chuťou na tréning, takto fungujem už nejaký ten mesiac," prezradil: "Po tom ako som prestal pred niekoľkými týždňami trénovať s bratom, tak ma veľmi chytilo MMA. Hrozne ma to baví a napĺňa. Trénuje ma Adam Matoušek z Gorila MMA, najkrajší tréner na svete," smeje sa odchovanec Mladej Boleslavi: "Makám na sebe každý deň. Asi nikdy v živote som nemakal tak ako teraz," dodal Václav Čížek v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články