Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prihrávame súperom na góly ako hokejová rodina, smeje sa Holovič. Mohol za netradičný čas prenos do Ameriky?

ZVOLEN - Nedeľné stretnutie medzi HC ´05 Banská Bystrica a HC Mikron Nové Zámky malo úvodné buly už o 13:00, nakoľko večer mal hrať pod Pustým hradom aj domáci HKM Zvolen. Netradičný čas bol preto rozoberanou témou po samotnom stretnutí.
Zdroj: 37202
Zdieľajte:

Hostia však vyhrali 5:3, a preto sa nemohli sťažovať ani náznakom: "Bol to ťažký zápas, ale vyhrali sme a je to super. Bolo to ale zvláštne, že sme hrali už o jednej," priznal útočník Marcel Holovič: "Vstávali sme o pol siedmej, rozkorčuľovanie nebolo," doplnil. Na harmonogram nadviazal asistent trénera Miloš Šeliga: "Neviem, či to bolo skrz prenosu do Ameriky, keď sa dozvedeli, že v Európe sa hrá hokej o jednej, tak to asi dali takto," smial sa.

Prečítajte si aj

Vopelka skončil v Košiciach: Dôvodom je dostatok hráčov na čiernu robotu

Následne Šeliga preladil na vážnu tému: "Je to čas ako každý iný. Vyrovnali sme sa s tým dobre. Nebolo rozkorčuľovanie, krátky intenzívny tréning bol v sobotu. Zvlášť po vyhratom stretnutí sa určite nebudeme sťažovať, že sa hralo o jednej. Ráno o deviatej sme si dali klasický videomíting a všetky tieto veci. Dalo sa to zvládnuť bez problémov," doplnil Šeliga.

Novozámčania po zisku ďalších troch bodov ostávajú na prvom mieste tabuľky Tipos Extraligy. Ako rozhodujúci sa ukázal štvrtý presný zásah Marcela Holoviča. Ten strelou spomedzi kruhov do rohu bránky zúžitkoval veľkú chybu v rozohrávke Huntera Drewa: "Ja som nahral minule Mikulášu na gól, dnes Bystričania mne. Hokejová rodina," usmieval sa dobre naladený skúsený útočník, autor celkovo dvoch presných zásahov.

So súčasnou situáciou sú na južnom Slovensku nanajvýš spokojní: "Bodaj by to išlo ďalej. Hráme dobre ako tím, drží nás brankár. Teraz sa budú hrať dlho tri zápasy do týždňa. Bude to náročné aj po tej našej dlhej pauze, ale musíme to zvládnuť. Nič iné nám neostáva," uvedomuje si Holovič. Rovnako zmýšľa aj Šeliga: "Sme na to pripravení. V utorok nás čakajú Košice a ideme ďalej. Chceme znova potvrdiť, že si zaslúžime byť na čele tabuľky. Nemusíme trénovať, najlepší tréning je zápas," nadviazal.

Proti Banskej Bystrici to bolo druhé stretnutie, kedy na striedačke nestál hlavný tréner Martin Hrnčár a ani jeho asistent Marek Dubec, keďže obaja sú v karanténe. Hlavnú zodpovednosť tak mal Miloš Šeliga, pomáhali mu tréner brankárov Stanislav Petrík a športový manažér Imre Valášek: "Je to taká paradoxná situácia, všetko riešime cez video, sme spojení s trénerom. Nové Zámky sa k tomu postavili tak, že to riskli aj bez trénerov a vyšlo to. Zodpovednosť na striedačke som mal ja. Imre Valášek aj Stano Petrík mi pomohli. Telefonovali sme si s trénerom Hrnčárom cez prestávku, ale v podstate vieme, čo sme mali robiť. To, čo sme si povedali pred stretnutím sa aj dialo v zápase. Každopádne, ten kontakt od trénera bol dôležitý. Tlmočil som jeho slová chlapcom," vysvetlil Šeliga.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články