Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Premiér Ontaria reagoval na zákaz bodyčekov v OHL: Zmenia to experti?

TORONTO - Premiér kanadskej provincie Ontário Doug Ford verí, že juniorská súťaž Ontario Hockey League (OHL) sa bude hrať aj naďalej s bodyčekmi. Ford uviedol na twitteri, že s vedením OHL pracuje na pláne súťažného návratu, ktorý zahŕňa aj fyzický kontakt. Pripustil, že tento plán musia ešte schváliť zdravotnícki experti.
Zdroj: 31810
Zdieľajte:

Premiér provincie tak reagoval na sobotňajšie rozhodnutie ministerky športu Ontária Lisy MacLeodovej, ktorá v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu zakázala v novej sezóne OHL bodyčeky. Ministerka argumentovala tým, že eliminácia fyzického kontaktu je nevyhnutnosťou pre všetky športy v provincii, aby sa spomalilo šírenie ochorenia. MacLeodová dala príklad z ďalšej juniorskej súťaže Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), v ktorej museli po náraste prípadov nákazy rušiť zápasy.

Prečítajte si aj

Do Nových Zámkov prichádza dvojica hráčov z Martina, čaká ich premiéra v Tipos extralige

QMJHL je jediná aktívna z troch hlavných kanadských juniorských líg, no pre zdravotnícke opatrenia momentálne nemôže hrať až osem z osemnástich tímov. Vedenie OHL vo štvrtok oznámilo, že plánuje odštartovať skrátenú sezónu 4. februára, Western Hockey League by sa mala začať v úvode januára. Informovala agentúra AFP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články