Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 tímov NHL, ktoré majú najväčší priestor pod platovým stropom

NEW YORK - Niektoré tímy majú pod platovým stropom ešte veľa priestoru a bude veľmi zaujímavé sledovať ako s ním naložia. Týchto sedem mužstiev disponuje najväčšou rezervou. Čo sa od nich dá očakávať?
Zdroj: 34070
Zdieľajte:

New Jersey Devils

  • 17 195 001 $

Nový GM organizácie Tim Fitzgerald priviedol z Columbusu Blue Jackets obrancu Ryana Murrayho, ako voľný hráč prišiel brankár Corey Crawford. Jediným veľkým podpisom bol Nico Hischier, tomu uplynul nováčikovský kontrakt a dostal 7,25 milióna ročne. Devils zvažujú, že skúsia získať nejakého obmedzeného hráča cez "offer sheet". Nedávno sa spomínal aj slovenský obranca Erik Černák, avšak cieľom by mohol byť dokonca hviezdny center Matthew Barzal z NY Islanders, alebo Ethan Bear, Anthony Mantha, Anthony Cirelli či Michail Sergačov. Vylúčená tiež nie je výmena s Tampou Bay ohľadom Tylera Johnsona, o čom sa hovorilo. Rovnako tak bude zaujímavé sledovať, či sa New Jersey nepokúsi zbaviť aj hviezdneho P. K. Subbana.

Detroit Red Wings

  • 15 238 611 $

Výhodou pre Detroit je, že v nemá hráča, ktorý by v nasledujúcich rokoch potreboval výrazné zvýšenie platu. Aj preto si mohol generálny manažér Steve Yzerman dovoliť získať skúseného, ale už menej výkonného obranca Marca Staala s platom 5,7 milióna dolárov. Novú zmluvu potrebuje už len obmedzený voľný hráč Anthony Mantha, voľba z 1. kola drafu, Lucas Raymond, dostane klasický trojročný dvojcestný nováčikovský kontrakt za najviac 925 tisíc dolárov.

Ottawa Senators

  • 14 302 501 $

Napriek veľkej aktivite a podpisov mnohých skvelých hráčov je priestor pod platovým stropom v Ottawe obrovský. Zároevň však zradný a organizácia nemôže spraviť nepremyslené závery, nakoľko nový kontrakt bude potrebovať Brady Tkachuk, oproti tomu nováčikovskému ho čaká výrazné navýšenie platu. Už skôr obdržal hviezdny bek Thomas Chabot kontrakt na 64 miliónov. Z najnovších posíl je najnákladnejší brankár Matt Murray, jeho zmluva na 6,25 milióna ročne platí do konca sezóny 2023/24. Vysoko draftovaní mladíci Tim Stützle či Jake Sanderson môžu dostať nováčikovský plat najviac 925 tisíc na tri roky. Ešte rok má so Senators platnú zmluvu Marián Gáborík, poberá cez 4 milióny. Zo svojej 7-miliónovej zmluvy bol vyplatený Bobby Ryan.

Los Angeles Kings

  • 13 620 715 $

Verte alebo nie, Kings majú k dispozícii stále cez 13 miliónov dolárov napriek tomu, že ďalších viac ako 10 je tzv. "mŕtvych" za to, že pred rokom vyplatili zo zmluvy Diona Phaneufa a ukončili kontrakt s Iljom Kovaľčukom. Ak by teda nebolo týchto dvoch hráčov, disponovali by priestorom takmer 24 miliónov dolárov! Los Angeles teda môže získať niektorého z voľných hráčov, otázkou je, či hokejisti budú mať záujem ísť do tímu v prestavbe. Uvidíme aj to, či Quinton Byfield dostane priestor v novej sezóne priamo v NHL. Jeho nováčikovský kontrakt zatlačí na platový strop minimálne.

Nashville Predators

  • 12 942 190 $

Predators začali výrazne čistiť súpisku s ohľadom na platový strop. Nick Bonino bol vymenený do Minnesoty, zo zmluvy organizácia vyplatila Kylea Turrisa a nový kontrakt by nemal dostať Mikael Granlund. Rovnako tak sa s veľkou výmenou spája center Matt Duchene s ešte rok platnou zmluvou. Nashville by naopak mohol podpísať Mikea Hoffmana, asi najväčšie meno, ktoré ešte vo "free agency" ostalo a vylúčený nie je ani zisk Patrika Laineho výmenou z Winnipegu Jets.

Columbus Blue Jackets

  • 12 900 000 $

Hlavnou témou je elitný center Pierre-Luc Dubois, ten stále nepodpísal nový kontrakt a naďalej je obmedzeným voľným hráčom. Doposiaľ mu plynula nováčikovská zmluva, takže teraz zaznamená obrovský nárast a z ostávajúcej čiastky 12,9 milióna dolárov by mohol odobrať možno až polovicu, takže Columbus sa nemôže rozhadzovať. Okrem toho hviezdni obrancovia Seth Jones a Zach Werenski budú voľnými hráčmi v roku 2022, dokopy teraz poberajú takmer 11 miliónov. Zdá sa teda, že Blue Jackets majú veľa priestoru, lenže musia s ním nakladať veľmi opatrne.

Florida Panthers

  • 11 563 712 $

Na jednej strane je Florida tímom, ktorý má priestor, na druhej by sa mohla zbaviť veľkých kontraktov ako je napríklad ten, ktorý vlastní jednotka draftu 2014 Aaron Ekblad. Ktorým smerom sa teda majú Panthers vydať? Veľkým dôvodom toho, že Florida má 11,5 milióna k dobru aj napriek tomu, že len pred rokom podpísal obrovský deal za 10 miliónov ročne, ktorý zaváňa katastrofou, brankár Sergei Bobrovsky, je to, že voľnými hráčmi sa stali doterajšie opory útoku Mike Hoffman a Erik Haula. Obaja by mali čoskoro podpísať v iných pôsobiskách.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články