Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý obranca Nitry bude hrať v novej sezóne zámorskú súťaž

WICHITA - Skúsený zámorský obranca Dylan Olsen bude v sezóne 2020/21 nastupovať za tím Wichita Thunder v ECHL. Podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 33510
Zdieľajte:

29-ročný bek práve v tomto tíme uzavrel minulý ročník. Ten začal na Slovensku, stihol 21 zápasov za Nitru (0+2). Počas januára pod Zoborom skončil a posilnil mužstvo South Carolina Stingrays (ECHL). To ho o mesiac zaradilo na waiver listinu, odtiaľ si ho stiahla práve spomínaná Wicihita.

Prečítajte si aj

Nemecký pohár bude mať len tri tímy, z toho dva budú domáce výbery

Olsen bol v roku 2009 draftovaný Chicagom Blackhawks už v 1. kole z celkového 28. miesta. V profilige nastúpil za tím z "veterného mesta" a ešte aj Floridu Panthers na 125 zápasov (5+17), väčšinu kariéry strávil v AHL. Zahral si tiež za anglický Nottingham Panthers či kanadskú amatérsku súťaž RHL (Ranchland Hockey League). S tímom Nanton Palomino's vyhral titul.

Rodák z amerického Salt Lake City je synom Kanaďana Darryla Olsena, ktorý v tom čase hrával za Salt Lake Golden Eagles v IHL. Dylan Olsen reprezentoval "Javorový list" na MS U18 aj MSJ, odkiaľ má striebro. Na University of Minnesota-Duluth získal majstrovský titul v NCAA. V tíme bol napríklad aj Joe Basaraba známy z pôsobenia v Slovane Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články