Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Arbitráž určila plat pre posledného nepodpísaného beka Colorada, Avalanche budú mať skvelú defenzívu

COLORADO - Kanadský obranca Devon Toews podpísal s Coloradom Avalanche štvorročnú zmluvu na 4,1 milióna dolárov ročne. Rozhodol o tom arbitrážny súd.
Zdroj: 36301
Zdieľajte:

26-ročný bek bude v sezóne 2020/21 poberať 2,35 milióna a jeho plat sa následne každým rokom navýši. V poslednej sezóne kontraktu (2023/24) zarobí až 5,9 milióna dolárov. Avalanche získali Toewsa pred pár týždňami z New Yorku Islanders výmenou za voľby v druhom kole draftu 2021 a 2022: "Sme nadšení, že ho máme pod zmluvou. Devon je všestranný obranca," teší sa GM Joe Sakic.

Rodák z Abbotsfordu debutoval v NHL len v roku 2018 a predošlý ročník 2019/20 bol pre neho prvým kompletným v profilige. Napriek tomu sa z neho stal nesmierne kvalitný bek cenený a spoľahlivý na oboch stranách hracej plochy. NY Islanders ho draftoval v roku 2014 počas 4. kola. Následne dokončil svoje pôsobenie na Quinnipiac University v NCAA a dva a pol roka hrával za Bridgeport Sound Tigers v AHL.

Colorado Avalanche avizuje snahu vyhrať v novej sezóne Stanley Cup a tím na to naozaj má. Čo sa týka defenzívy, tak v nej figuruje sedem veľmi kvalitných hráčov - Cale Makar, Ian Cole, Samuel Girard, Erik Johnson, Ryan Graves, Bowen Byram a práve Devon Toews. Nie všetky mená patria medzi top hviezdy NHL, avšak každý má veľkú kvalitu a väčšina je stále veľmi mladá, čiže to najlepšie má len pred sebou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články