Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Päť vybraných športových súťaží sa napokon napriek lockdownu môže hrať, výnimku má aj Tipos Extraliga

BRATISLAVA - Napriek tomu, že premiér Igor Matovič vo štvrtok na tlačovej konferencii povedal, že na Slovensku nastane lockdown, tak päť súťaží, ktoré už skôr dostali výnimku, sa môžu hrať.
Zdroj: 36912
Zdieľajte:

Platí to aj pre Tipos Extraligu. Minister zdravotníctva Marek Krajčí totiž tvrdí, že pre športovcov platia tie isté pravidlá ako pre ostatných ľudí, nakoľko chodia do práce. Následne ale musia fungovať v rámci obmedzeného pohybu tak, že rovno domov alebo môžu ísť napríklad do obchodu či s deťmi do školy.

Prečítajte si aj

Pozitívne prípady na koronavírus hlási už aj Dukla Trenčín, mužstvo ide do karantény

"V prípade piatich profesionálnych športov bola podmienka daná už pred desiatimi dňami, že športovci musia byť pravidelne testovaní. Nepamätám si, žeby sme v tejto veci niečo menili. Režim sa nemení," povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

"Športovci sú profesionáli, chodia do zamestnania, kde športujú, sú testovaní a vracajú sa späť k rodinám. Chceme ich poprosiť, aby sa s nikým nestretávali, keďže mnohé tímy sú už zasiahnuté infekciou a na určitý čas vyradené z činnosti. Ak môžu športovať, nech športujú, ale nech sa po športe vracajú domov a dodržiavajú zákaz vychádzania," ozrejmil Marek Krajčí, minister zdravotníctva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články