Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako by mohla vyzerať zostava Kanady na MSJ? Môže z toho byť až neuveriteľná sila

EDMONTON - Napriek koronavírusu je jasné, že MSJ na prelome rokov budú a to v kanadskom Edmontone. Postupne sa pozrieme na možné zostavy všetkých desiatich účastníkov, začíname tímom Kanady, ktorý bude ako domáci pravdepodobne najväčší favorit. Ak navyše kluby NHL uvoľnia všetkých hráčov, môže z toho bol priam až neuveriteľná sila.
Zdroj: 33253
Zdieľajte:

Brankári

  • Taylor Gauthier, Tristan Lennox, Dylan Garand

Očakávanou jednotkou je Gauthier, ktorý v poslednej sezóne WHL patril medzi najvyťažovanejších brankárov. Nebol však draftovaný do NHL. Lennox pôjde na draft až budúci rok, ale má byť jeden z najvyššie vybraných. Aj s Garandom sú ročník narodenia 2002, čiže o rok mladší. Garanda si vybral NY Rangers tento rok, v Kamloops Blazers mal výborné čísla.

Obrancovia

  • Bowen Byram, Jamie Drysdale, Thomas Harley, Braden Schneider, Matthew Robertson, Kaedan Korczak, Kaiden Guhle, Justin Barron

Zloženie prvej defenzívnej dvojice je prakticky fantastické. Bowen Byram patrí medzi ofenzívnejších bekov a pred rokom si ho v 1. kole z celkovo 4. miesta vybralo Colorado Avalanche. Zatiaľ hral iba vo WHL, lenže pred rokom sa tešil zo zlata na MSJ. Doplniť by ho mal Jamie Drysdale, stále iba 18-ročný bek hral aj pred rokom v Česku. Tento rok bol šestkou draftu, putoval do Anaheimu Ducks. Ťažko si v kategórii U20 predstaviť lepšiu defenzívnu dvojicu.

V prvom kole draftu 2020 boli vybraní aj ďalší obrancovia, Kaiden Guhle, Justin Barron či Braden Schneider. 19-ročný Thomas Harley už debutoval za Dallas Stars v NHL, zahral si v tohtoročnom play-off.

Útočníci

  • Alexis Lafreniére, Kirby Dach, Dylan Cozens, Alex Newhook, Peyton Krebs, Phil Tomasino, Jakob Pelletier, Quinton Byfield, Connor McMichael, Cole Perfetti, Dylan Holloway, Dawson Mercer, Connor Zary, Seth Jarvis

Pri pohľade na mená v ofenzíve Kanady sa musí báť nejedna defenzíva. Alexis Lafreniére, najužitočnejší hráč posledných MSJ a jednotka draftu NHL 2020, vzbudzuje najväčšiu pozornosť. Zo štrnástich vytipovaných mien bol každý jeden útočník draftovaný v roku 2019 alebo 2020 počas prvého kola, čo je priam neuveriteľná bilancia. Fantasticky je zastúpená hlavne pozícia centra. Kirby Dach odohral za Chicago Blackhawks celý minulý ročník, Dylan Cozens bol nesmierne produktívny vo WHL a tiež sa zdá, že čoskoro zaujme miesto v Buffale ako aj Quinton Byfield, dvojka tohtoročného draftu patrí LA Kings, v zostave Kanady figuroval už na MSJ pred rokom.

Minulý rok bol v zostave Kanady pri zisku zlata na MSJ v Českej republike sedem hráčov, ktorí môžu hrať aj teraz. Sú to Jamie Drysdale, Bowen Byram, Alexis Lafrenière, Quinton Byfield, Dylan Cozens, Connor McMichael a Dawson Mercer.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články