Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS do 18 rokov na Slovensku možno znova nebudú, reprezentácia do 20 rokov to bude mať smerom k MSJ veľmi náročné

BRATISLAVA - Slovenský tím do 20 rokov čaká na prelome rokov svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v Edmontone a bude prebiehať formou života v "bubline". Výber do 18 rokov má mať vrchol v apríli, keď by sa mal na domácom šampionáte A-skupiny I. divízie v Spišskej Novej Vsi pokúsiť prebojovať medzi elitu.
Zdroj: 36648
Zdieľajte:

"Aj tu je situácia s prípravou komplikovaná. Chlapci z 'dvadsiatky' zostanú v kluboch a budú hrať zápasy tam. Do decembra už budú mať program, tento rok budú asi veľmi dlho spolu a tým, že majú byť v bubline, musíme zabezpečiť podmienky, aby boli zavretí spolu. Aby trénovali aspoň týždeň pred odchodom do Kanady, kde budú znovu otestovaní a pôjdu na nejaký čas do bubliny, kým im umožnia ísť na turnaj. Tento rok to budú mať náročnejšie časovo, logisticky aj so zdravotnou situáciou. No plán je tieto MS odohrať a urobíme všetko pre to, aby sa na nich mohli zúčastniť.

Prečítajte si aj

Takmer 50-ročnú kariéru za mikrofónom ukončil legendárny zámorský komentátor Mike 'Doc' Emrick

Čo sa týka osemnásťročných, tiež nemám veľmi dobré správy. IIHF zatiaľ nerozhodla o tom, či sa MS, ktoré máme na budúci rok naplánované a ktoré už boli o rok odložené, budú alebo nebudú konať. Mali by sme sa to dozvedieť v priebehu niekoľkých týždňov," uviedol Miroslav Šatan.

Šatana potešila dvojmiliónová štátna finančná injekcia, ktorá predstavuje formu prvej pomoci pre profesionálne športové kluby: "Myslím si, že je to taká prvotná pomoc a malá časť z toho, čo by bolo naozaj potrebné. No sme radi za každú pomoc, nakoniec korona tu trvá už viac ako pol roka a zatiaľ sme boli odkázaní sami na seba a na zdroje SZĽH. Takže sme radi, že štát sa konečne zapojí a vypočul prosby klubov aj nás a pomôže nejakými prvými financiami, aby odľahčil túto situáciu."

Šéf SZĽH na záver dodal, že tradičná anketa Hokejista roka, ktorá sa pre pandémiu koronavírusu nekonala v lete, sa ani neuskutoční.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články