Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvojka draftu NHL vynechala celú sezónu kvôli neznesiteľným migrénam, teraz dostala plat ako na farme

PHILADELPHIA - Mladý kanadský útočník Nolan Patrick podpísal nový ročný kontrakt s Philadelphiou Flyers za 874 tisíc dolárov, čo je menej ako najvyšší možný kontrakt vo farmárskej AHL.
Zdroj: 36941
Zdieľajte:

22-ročný center bol v roku 2017 draftovaný v 1. kole z celkovo 2. miesta práve Philadelphiou. Následne dostal trojročný nováčikovský kontrakt v priemernej hodnote 925 tisíc dolárov, čo je klasická zmluva pre najvyššie vybraných nováčikov. V sezónach 2017/18 a 2018/19 odohral väčšinu stretnutí, získal 30 a 31 bodov, jeho kariéra mala práve v predošlej sezóne nabrať správny smer.

Prečítajte si aj

VIDEO Boston nutne potrebuje vystužiť defenzívu, vyhliadol si skúseného beka

To sa nestalo. Patrick neodohral ani jedno stretnutie od 2. apríla 2019, nakoľko pred štartom ročníka 2019/20 sa začal potýkať so zdravotnými problémami. Začal mávať migrény a tie prerástli do veľkých rozmerov, až boli podľa jeho vlastných slov doslova neznesiteľné. Hokej preto musel ísť bokom. Dôvodom určite boli aj rôzne zranenia hlavy, ktoré nájdete na videu nižšie.

Poriadne ani nestál na ľad: "Mal by sa zúčastniť nášho tréningového kempu. Jeho stav sa zlepšuje a uberá sa správnym smerom, aj keď do budúcnosti nevidím," hovorí generálny manažér Flyers, Chuck Fletcher. Len pre porovnanie, dvojka draftu 2016, Patrik Laine, poberá 6,75 milióna dolárov ročne. Fínovi sa však vyšli zranenia a jeho kariéra išla správnym smerom.

Prečítajte si aj

VIDEO Spoluhráč Tomáša Tatara opustil NHL a zamieril do Švajčiarska
Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články