Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice získali veľkú posilu: Prichádza mladý útočník s minulosťou v Slovane aj Dukle Trenčín

KOŠICE - HC Košice sa dohodol na skúšobnom kontrakte s 24-ročným útočným univerzálom schopným hrať na pozícii centra aj krídelníka. Vopelka do metropoly východu smeruje z českého Hradca Králové.
Zdroj: 36450
Zdieľajte:

Na začiatku kariéry hrával za juniorské tímy švédskeho klubu Örebro HK. V najvyššej seniorskej súťaži odohral dokopy tri zápasy. Následne smeroval Vopelka do Slovana Bratislava, v drese ktorého odohral v KHL 42 zápasov s bilanciou dvoch gólov a štyroch asistencií. V sezóne 2016/2017 hájil na krátky čas aj farby trenčianskej Dukly, aby sa následne vrátil do rodnej krajiny. Tri sezóny strávil v českej extralige, v poslednej zasiahol počas 13 zápasov aj do EBEL ligy. Do Košíc prichádza z východu Česka, naposledy pôsobil v Hradci Králové.

Prečítajte si aj

Vo Švajčiarsku budú skúmať, aké presné riziko nákazy koronavírusom je na hokejových štadiónoch

"Vedenie klubu HC Košice sa dohodlo na skúšobnom kontrakte s Lukášom Vopelkom. Od anagažovania si sľubujeme predovšetkým vytvorenie konkurencie pre českých hráčov, ktorých máme v tíme. S ich výkonmi sme v príprave neboli veľmi spokojní a s príchodom Lukáša tak vznikne tlak a boj o miesto v zostave pre zahraničných hráčov. V stretnutí môže nastúpiť iba 7 cudzincov a my ich máme 8. Lukáš má na svoj vek pomerne veľa skúseností, kategóriu dorastu a juniorky odohral vo Švédsku, prešiel všetkými mládežníckými reprezentáciami, zahral si v KHL, EBEL a Českej extralige. Verím, že splní presne to, čo od neho očakávame a v našom drese odohrá kompletný ročník Slovenskej Tipos Extraligy," hovorí Jan Šťastný, športový riaditeľ a hlavný tréner Košíc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články