Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z univerzity do NHL, predtým skúša Tipos Extraligu: Obdivovateľ Cháru vyštudoval trestné právo a chce byť policajtom

MIŠKOLC - Veľmi zaujímavú posilu v podobe amerického obrancu Nicka Wolffa získal jediný maďarský zástupca v Tipos Extralige, DVTK Jegesmedvék Miškolc. 24-ročný bek prišiel na hosťovanie, kým sa v zámorí nerozbehnú kempy klubov NHL. Patrí totiž Bostonu Bruins.
Zdroj: 36924
Zdieľajte:

Nikdy nedraftovaný hokejista podpísal ročný nováčikovský kontrakt s "Medveďmi" v marci, jeho hodnota je 792 tisíc dolárov: "Je to neuveriteľné, prijal som to s veľkou pokorou. Boston je skvelá organizácia a patrí medzi špičku v NHL aj AHL. Má obrovskú históriu, som nadšený a poctený, že som mohol podpísať túto zmluvu. Je to pre mňa splnený sen," hovorí exkluzívne pre hokejovysvet.sk americký obranca Wolff.

Posledné štyri roky odohral v NCAA na University of Minnesota-Duluth. Okrem iného sa dvakrát tešil z majstrovského titulu a v poslednom ročníku bol kapitánom tímu: "Ísť na univerzitu, študovať a hrať popri tom hokej je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať v hokejovej kariére. Mali sme fantastického trénera Scotta Sandelina, ktorý bol napríklad na posledných MSJ hlavným koučom USA. Všetko bolo znásobené titulmi. Bola to skvelá skúsenosť. Naučil som sa veľa na ľade aj v bežnom živote. Ako byť profesionál, mať rešpekt k ostatným a tak ďalej. Moje štyri roky teda boli neuveriteľné, nemohol som si priať viac," nevedel si vynachváliť posledné roky rodák z mesta Eagan v Minnesote.

Na univerzite popri hokeji študoval trestné právo: "Bolo to pre mňa nesmierne zaujímavé. Môj strýko a aj starý otec boli policajnými dôstojníkmi a po skončení hokejovej kariére sa aj ja chcem stať buď policajtom, alebo sa venovať trestnému právu, čiže to ostane v rodine," pousmial sa robustný hokejista merajúci takmer dva metre a vážiaci cez sto kilogramov. Z takého policajta by určite šiel rešpekt, ten si vie vytvoriť aj na ľade, čo bude dokazovať počas najbližších mesiacov v Tipos Extralige.

Do maďarskému tímu ho zavolal hlavný tréner DVTK, Dave Allison: "Keďže NHL aj AHL začnú neskôr, tak mi volal tréner Allison, ktorý ma dva roky viedol v Des Moines Buccaneers v USHL. Ozval sa mi asi mesiac dozadu. Hovoril mi, nech sa prídem rozohrať do kvalitnej súťaže," ozrejmil priebeh jeho presunu do Miškolca: "Samozrejme, musel to schváliť Boston, ale v organizácii boli nadšení touto možnosťou. Podporili ma, pretože chceli, aby som hral súťažné zápasy, kým to v zámorí celé odštartuje," doplnil Wolff.

V Miškolci sa mu veľmi páči: "Milujem to tu. Od prezidenta sú v tíme samí skvelí ľudia, s ktorými sa výborne spolupracuje. Mesto je pekné, pripomína mi Eagan, teda môj domov. Sme úzka komunita ľudí, vzájomne prepojená. Pracujeme naplno, vzájomne sa rešpektujeme a držíme si chrbát. Veľmi sa mi to celé páči," pochvaľuje si.

Negatívne nemôže hovoriť ani o kvalite najvyššej slovenskej súťaže: "Liga je veľmi dobrá. Zatiaľ som odohral iba dva zápasy, no hralo sa rýchlo, tvrdo a na každom bolo vidieť, že do súbojov išiel naplno. Verím, že čoskoro vyhráme prvý zápas, keďže na Slovan ani Banskú Bystricu sme tesne nestačili. Už sa neviem dočkať ďalších stretnutí, do ktorých v tejto súťaži nastúpim," konštatuje Wolff.

Nakoľko v Maďarsku môžu byť na zápasoch fanúšikovia, tak jedno stretnutie si užil pred takmer 900 priaznivcami, potom hral v jadre prázdnych tribún: "Fanúšikovia určite pomáhajú, pretože nás doma podporovali a tlačili dopredu. To momentum môžu v určitých bodoch zápasov rozhodne prikloniť na vašu stranu, o tom sa ani nemusíme baviť. Na druhej strane, ako hokejisti sa musíme sústrediť hlavne na seba a výkon na ľade, nemôžeme sa nechať vyrušovať hocičím ostatným. Robíme si svoju robotu, aby sme boli úspešní. Či je to teda obrovský rozdiel je ťažko povedať, určitý ale asi áno," zamyslel sa.

Keďže prišiel na Slovensko a patrí Bostonu Bruins, nemohol zabudnúť na Zdena Cháru: "Je to jeden z hráčov, ku ktorým som vždy vzhliadal, keď som bol mladší. Chcel som hrať ako on. Viem, že je to slovenská legenda a verím, že v kempe sa s ním stretnem a naučím sa od neho veľa. Aj on začínal v slovenskej lige v potom sa dostal do NHL," s nadsázkou uzavrel exkluzívny rozhovor pre hokejovysvet.sk americký obranca Nick Wolff.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články