Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dostávame veľa gólov a to je problém, ktorý musíme vyriešiť, uvedomuje si Javorčík

POPRAD - Najväčší problém HC ´05 Banská Bystrica tkvie v defenzíve, čo si uvedomuje aj hlavný tréner Norbert Javorčík. "Barani" v doterajších troch stretnutiach inkasovali už 16 gólov, majú jasne najhoršiu defenzívu, aj keď počty odohraných zápasov klubov sa líšia.
Zdroj: 36500
Zdieľajte:

Hráči trojnásobného majstra inkasovali štyri presné zásahy proti Zvolenu, potom o jeden viac od Michaloviec a napokon v piatok ich bolo až sedem z dielen HK Poprad: "Dostávame veľa gólov, je to problém, ktorý musíme vyriešiť. Jednak z pohľadu hráčov, ale aj brankárov," uvedomuje si hlavný tréner Norbert Javorčík.

"Mladí brankári ešte potrebujú získať skúsenosti, no Gajan ukázal dobré výkony už minulý rok v našej najvyššej súťaži, ukázal ich aj tento rok v príprave. Potrebuje sa stotožniť s tým, že ťarcha je taktiež na ňom. Myslím si, že to v priebehu sezóny zvládne," verí svojmu o dvanásť dní 22-ročného zverencovi spomínaný banskobystrický kouč.

Pozrite si aj

VIDEO Krvavá bitka medzi Ulrychom a Drewom

Matej Gajan po štyroch kúskoch v jeho sieti striedal, prvýkrát v súťažnom stretnutí za HC ´05 Banská Bystrica naskočil do hry maďarský gólman Ádam Vay: "Bol v rekonvalescencii, ešte nie je úplne v poriadku, ale za stavu 1:4 sme ho chceli vyskúšať. Do Banskej Bystrice prišiel preto, aby bol brankárskou jednotkou, ja pevne verím, že toto postavenie aj potvrdí výkonmi na ľade," doplnil Javorčík.

"V prvej tretine sme nehrali zle, držali sme krok s Popradom. Prišla druhá tretina a hneď v prvej minúte sme inkasovali gól, potom v oslabení ďalší a už sa to potom ťahalo s nami. Poprad sa dostal po góloch na koňa a už mu tam padalo skoro všetko," povzdychol si pri hodnotení Michal Kabáč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články