Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

18 nakazených v jednom tíme: Koniec fyzickej hre a pästným súbojom?

NEW YORK - QMJHL je jedinou kanadskou ligou z CHL, ktorá spustila novú sezónu 2020/21.
Zdroj: 31810
Zdieľajte:

Ako takmer na celom svete, aj táto súťaž sa hrá bez divákov, ale hráči nežijú v bubline, ako tomu bolo v prípade hokejistov NHL pri reštarte nedávno skončenej sezóny. Klub Blainville-Boisbriand Armada ohlásil 18 nakazených hráčov. Takýto počet sa objavil po jednom víkende. Nasledoval klasický postup. Prerušenie tréningov a presun do karantény.

Prečítajte si aj

Legionára zo Skalice angažoval druholigista z Francúzska

„Hoci naše sanitárne a lekárske protokoly boli veľmi prísne, vedeli sme, že Covid-19 je veľmi infekčný a mohol by časom zasiahnuť určitých hráčov a zamestnancov tímov. Sme však presvedčení, že opatrenia obsiahnuté v našom pohotovostnom pláne, ktorý v súčasnosti zavádzame, sa ukážu ako účinné. Chcem zdôrazniť, že liga a lekári Blainville-Boisbriand Armada sa chopili situácie a uskutočnia všetky opatrenia,“ informoval Gilles Courteau, ktorý je ligovým komisárom QMJHL.

Prečítajte si aj

Trojica Slovákov v NHL dostala kvalifikované ponuky na nové kontrakty

Zvyšné súťaže OHL a WHL majú v pláne vhodiť úvodné buly nového ročníka v decembri. Zároveň sa vynára veľký problém. V Ontáriu budú zrejme zakázaná fyzická hra do tela, ako aj pästné súboje. To si súčasný hokej nevie predstaviť, aby sa hralo bez týchto aspektov.

Prečítajte si aj

Slovenskou jednotkou draftu NHL 2020 sa stal obranca Samuel Kňažko, vybral si ho Columbus

„Bolo by bezpečné povedať, že telesný kontakt, pokiaľ nebude postupný, nebude následkom koronavírusu povolený. To predstavuje výzvu pre to, ako pristúpia k hraniu,“ uviedla ministerka športu Lisa MacLeodová, z prostredia provinčnej vlády. Aktuálne prebiehajú vyjednávania s vládnymi predstaviteľmi a kvôli tomu sa k tejto téme vedenie OHL nebude vyjadrovať.

ANKETA: Viete si predstaviť v zámorí hokej bez fyzického kontaktu?

  • Áno, ak je to potrebné, treba to rešpektovať.

    0%

  • Nie, neviem si to predstaviť.

    100%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články